Міліція склала три адмінпротоколи щодо провокації з БТР, який орендував блогер Володимир Петров

Міліція склала три адмінпротоколи щодо провокації з БТР, який орендував блогер Володимир Петров

20 Травня 2013
19641
20 Травня 2013
13:32

Міліція склала три адмінпротоколи щодо провокації з БТР, який орендував блогер Володимир Петров

19641
Міліція склала три адмінпротоколи щодо провокації з БТР, який орендував блогер Володимир Петров
Міліція склала три адмінпротоколи щодо провокації з БТР, який орендував блогер Володимир Петров

Щодо водія БТР, який влаштував провокацію із морквою мітингу опозиції 18 травня,  через що розпочались бійки, у міліції складено три протоколи за фактом адміністративних порушень. Про це журналістам учасникам сьогоднішньої акції протесту під будівлею МВС  повідомив заступник  начальника головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

 

Зокрема водію, що був за кермом бронетехніки під час мітингу опозиції,  інкримінують порушення правил дорожнього руху і невиконання вимог співробітників ДАІ, неналежну реєстрацію транспортного засобу, а також відсутність посвідчення водія. Власника бронетехніки міліція поки що не встановила. За словами папа Татарова, міліція намагається встановити ім'я та місцезнаходження власника БТР.

 

Особу водія правоохоронці наразі не називають. 

 

Між тим, у своєму  Facebook блогер Володимир Петров заявляє, що він орендував згаданий БТР, і не спростовує своєї причетності до організації вивезення бронетехніки під час акції опозиції.

 

«Конкретно данный БРДМ - не мой. Я его арендовал. Мы могли б арендовать "открытом на рынке", но рынок слишком узок в этом сегменте. Будет ремонтировать хозяин, который мне ее дал. Денег за аренду я не платил и за ремонт платить не буду, я вообще мало за что плачу в последнее время, очень много желающих посодействовать нашему веселью. Тем более, что такая помощь хозяевам играет только в плюс. Человеку, посодействовавшему с БРДМ, например дадут генерала-майора уже завтра за это и, может, даже маршала», - пише пан Петров.

 

Також Володимир Петров написав, що співробітники ДАІ не реагували на порушення водієм БТРу правил дорожнього руху.

 

«Колонну оппозиционеров на улице Михайловской в Киеве по ходу их движения встретила бронемашина, на бортах которой нарисованы две большие оранжевые морковки - по одной с каждой стороны. На капоте машины прикреплена большая мягкая морковка, предположительно поролоновая. Сверху на бронемашине сидит человек, одетый в костюм кролика. Кроме того, машину украшают флаги белого цвета, на которых изображен череп кролика с двумя скрещенными морковками по образцу пиратского флага "Веселый Роджер", - написав пан Петров і згодом додав. - Странно, что в это же время гаишники не пришли штрафовать, правда».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя. Бійка між опозицією та «спорцменами» розпочалась після появи на вулиці БТР з морквою.

 

Побиття журналістів відбулось на очах правоохоронців, які не захищали їх, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

ГУМВС Києва відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» та 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).

 

Кореспондент газети «Коммерсантъ-Украина» Артем Скоропадський у своєму репортажі хронологію подій виклав наступним чином:

 

«...Основні ж бійки зав'язалися на вулиці Великій Житомирській вже після того, як основні заходи опозиції і влади, що проводила в Києві антифашистський мітинг, завершилися. Зіткненням передувала поява бронетранспортера (БТР), на борту якого було зображено моркву і на броні якого сиділи люди, одягнені в костюми кроликів. Порушуючи правила дорожнього руху, БТР рушив по вулиці, але його пересуванню спробували перешкодити активісти "Свободи", що перекрили вулицю. Через деякий час у будівлі Головного управління МВС в Києві з'явилася група молодих людей спортивного вигляду, які мовчки накинулися на націоналістів. При цьому співробітники міліції ніяк не відреагували на цей напад і не спробували запобігти йому. Під час бійки активісти, що напали на націоналістів, побили кореспондентку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і напали на фотокореспондента "Коммерсанта" Владислава Соделя. Ми вже поверталися з акції, коли побачили, що якихось людей міліція взяла "в кільце". Ці спортсмени били хлопця, а поруч з ним валялася кепка з символікою "Свободи"»

 

Журналісти та інтернет-спільнота, як пише «Українська правда»,  упізнали у нападниках на журналістів людину схожу на   голову Білоцерківської міської організації «Молодих регіонів» Василя Бойка  та  мешканця Білої Церкви Вадима Тітушка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду