«Батьківщина» заявила, що Шустер заборонив прихід Власенка на свою программу

17 Травня 2013
18363
17 Травня 2013
15:32

«Батьківщина» заявила, що Шустер заборонив прихід Власенка на свою программу

18363
«Батьківщина» заявила, що Шустер заборонив прихід Власенка на свою программу

Керівник групи захисту Юлії Тимошенко Сергій Власенко не запрошений сьогодні, 17 травня, до участі у політичному ток-шоу  на телеканалі «Інтер».  ВО «Батьківщина» заявляє, що він оголошений персоною нон-грата у програмі Савіка Шустера «Шустер Live». Про це йдеться у повідомленні прес-служби «Батьківщини», яке отримала «Детектор медіа».

 

«Частина сьогоднішньої програми Савіка Шустера буде присвячена обговоренню допиту Петра Кириченка у рамках справи Щербаня. Логічно, щоб позицію Юлії Тимошенко в цьому питанні представляла людина, яку делегує сама лідер опозиції - а це Сергій Власенко, на чому і наполягала прес-служба в розмовах з редакцією. Однак йому вкотре відмовлено в участі в обговоренні справ проти Юлії Тимошенко», - заявляє опозиційна партія.

 

В «Батьківщині» переконані: це дозволяє зробити висновок, що прізвище Власенка «занесене до чорного списку осіб, яким влада забороняє доносити свою точку зору до мільйонів глядачів телепрограми».

 

«Виникає питання: хто тоді буде основним спікером на тему кримінального переслідування лідера української опозиції в рамках справи Щербаня? Інна Богословська та Леонід Кожара, які об'їздили півсвіту, поливаючи Юлію Тимошенко брудом, але так і не переконали світові уряди в існуванні правосуддя в Україні?», - йдеться в заяві «Батьківщини».

 

ВО «Батьківщина»  звертається до редакції програми «Шустер Live» та особисто її ведучого Савіка Шустера із закликом згадати про засадничі принципи своєї професії і запросити Сергія Власенко до ефіру з огладу на збалансовану подачу сюжету про допит Петра Кириченка у справі Щербаня.

 

«Поважаючи право редакції на самостійний вибір гостей, ми все ж таки наполягаємо, що з усіх точок зору, в тому числі і журналістської, саме Сергій Власенко є найцікавішим, найобізнанішим та найдоречнішим спікером у темі справі Щербаня зі сторони захисту Юлії Тимошенко. Тому просимо редакцію переглянути своє рішення та запросити Власенка на сьогоднішній ефір», - наголосили у «Батьківщині». 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Громадська Рада, яка завершила свою співпрацю з телеканалом «Інтер», заявила, що програма «Шустер Live» маніпулює добіркою тем і складом запрошених на програму учасників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду