На Docudays UA знову відкриється «Жива бібліотека»

На Docudays UA знову відкриється «Жива бібліотека»

21 Березня 2013
16405
21 Березня 2013
12:18

На Docudays UA знову відкриється «Жива бібліотека»

16405
На Docudays UA знову відкриється «Жива бібліотека»
На Docudays UA знову відкриється «Жива бібліотека»

З 23 до 27 березня Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6, Київ) приймає «Живу бібліотеку» - унікальний просвітницький проект у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

Як у звичайній бібліотеці читачі обирають і читають книжки на цікаву для них тему, так і в «Живій бібліотеці» кожен охочий може обрати людину-«книгу» з цікавим життєвим досвідом і поставити їй різноманітні питання.

 

«Книжками» є люди, щодо яких у суспільстві існують певні упередження - зазвичай це представники етнічних, релігійних меншин, ЛГБТ-спільноти (лесбійки, геї, бісексуали і трансгендери), певних професійних груп, а також люди, про особливості життя яких небагато відомо широкому загалові (як, наприклад, біженці), або ж ті, хто так чи інакше взаємодіє з різними меншинами (наприклад, феміністки, правозахисники).

 

У «Живій бібліотеці» не може бути безглуздих, незручних або гострих питань, так само немає місця для образ - словесних чи фізичних.

 

Бібліотека супроводжує Docudays UA уже другий рік - і це серйозний виклик для організаторів: каталог «книжок» цього року виріс майже вдвічі. Усього в різні дні можна буде почитати 20 живих книг.

 

«Ми бачимо "Живу бібліотеку" як місце початку розмови, поміж іншим, про ідентичність. Чи завжди є вибір? Адже якісь ідентичності людина вибирає - наприклад, професію або релігію, інші ж самі обирають її. Ніхто ж не народжувався, аби стати біженцем, ми не обираємо колір своєї шкіри... Проте все це щодня впливає на наше життя. Як живе кримська татарка, ВІЛ-позитивний, як оцінює свій досвід колишній ув'язнений, чим цікавиться правозахисниця?  Ми хочемо створити комфортне й безпечне місце зустрічі. Наша мета - за допомогою розмови показати, наскільки відрізняється справжнє життя від стереотипів, у яких ми всі загрузли», - сказала кураторка «Живої бібліотеки» Олександра Назарова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду