detector.media
21.03.2013 12:18
На Docudays UA знову відкриється «Жива бібліотека»
На Docudays UA знову відкриється «Жива бібліотека»

З 23 до 27 березня Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6, Київ) приймає «Живу бібліотеку» - унікальний просвітницький проект у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

Як у звичайній бібліотеці читачі обирають і читають книжки на цікаву для них тему, так і в «Живій бібліотеці» кожен охочий може обрати людину-«книгу» з цікавим життєвим досвідом і поставити їй різноманітні питання.

 

«Книжками» є люди, щодо яких у суспільстві існують певні упередження - зазвичай це представники етнічних, релігійних меншин, ЛГБТ-спільноти (лесбійки, геї, бісексуали і трансгендери), певних професійних груп, а також люди, про особливості життя яких небагато відомо широкому загалові (як, наприклад, біженці), або ж ті, хто так чи інакше взаємодіє з різними меншинами (наприклад, феміністки, правозахисники).

 

У «Живій бібліотеці» не може бути безглуздих, незручних або гострих питань, так само немає місця для образ - словесних чи фізичних.

 

Бібліотека супроводжує Docudays UA уже другий рік - і це серйозний виклик для організаторів: каталог «книжок» цього року виріс майже вдвічі. Усього в різні дні можна буде почитати 20 живих книг.

 

«Ми бачимо "Живу бібліотеку" як місце початку розмови, поміж іншим, про ідентичність. Чи завжди є вибір? Адже якісь ідентичності людина вибирає - наприклад, професію або релігію, інші ж самі обирають її. Ніхто ж не народжувався, аби стати біженцем, ми не обираємо колір своєї шкіри... Проте все це щодня впливає на наше життя. Як живе кримська татарка, ВІЛ-позитивний, як оцінює свій досвід колишній ув'язнений, чим цікавиться правозахисниця?  Ми хочемо створити комфортне й безпечне місце зустрічі. Наша мета - за допомогою розмови показати, наскільки відрізняється справжнє життя від стереотипів, у яких ми всі загрузли», - сказала кураторка «Живої бібліотеки» Олександра Назарова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY