Луканово посміхаючись: Регіонали голодуватимуть? Смачного їм!

6 Липня 2006
4321

Луканово посміхаючись: Регіонали голодуватимуть? Смачного їм!

4321
Відірвали їх, нещасних, від кормушки – ось вони і голодують, бідні.
Луканово посміхаючись: Регіонали голодуватимуть? Смачного їм!

У мене один знайомий застрелитися хотів. Він підніс до скроні знаряддя вбивства, трохи повагався, а потім натиснув спусковий гачок і... слава Богу,  у нього в руках виявилася запальничка у вигляді пістолета, а не сам пістолет. Переплутав,  бідаха.

Спитаєте, чого він хотів застрелитися? А того, що йому по телевізору у прогнозі погоди повідомили, що завтра буде дощ, а насправді його зустріло сонце. На знак протесту проти такого підлого обману він вирішив пустити собі кулю в лоба.

Ви кажете, що я або брешу, або в того знайомого не всі вдома. А я запитаю: а чого не всі вдома? Он же політики регулярно видають нам якусь таку дивну реакцію на події, що відбуваються. То свого часу Президент назве журналіста журнамордою. А то колишня-майбутня прем`єр їздить до майданівської сцени на плечах працівника своєї прес-служби. А тепер нам повідомили, що голодування оголосять. Ну оце ж, як вони самі себе називають, переможці парламентських виборів Партія регіонів вирішила не просто собі трибуну  у Верховній Раді блокувати, а ще й на додачу відмовитися від харчів.

Мабуть, вони по черзі голодуватимуть. По півгодини кожен. З 10.00 по 10.30. лідер партії Віктор Янукович. З 10.30. до 11.00. найбагатший депутат не лише парламенту, а ще й усієї країни Ренат Ахметов. З 11.00. до 11.30. Борис Колесников, який у в`язниці не голодував, а ось на волі має нагоду наверстати упущене. Ну і так далі – до самого кінця списку. А моральний дух підтримуватиме знаменитий музикант  Ян Табачник. Він буде виконувати пісню „Вышел в степь донецкую парень молодой”. Правда, на відміну від  „Нашої України”, співати у списку Регіонів -  нікому. Ну то вони або Руслану позичать в НСНУ, яка вже з Януковичем співала якось, або Білозір запросять,  або,  скоріш за все,  Табачник свою дружину,  талановиту співачку Тетяну Недєльську покличе.

Я ще й не сумніваюся, що вони дістануть моральну підтримку за кордоном. Представники великого капіталу в інших країнах,  безсумнівно,  підтримають своїх українських колег у їхніх справедливих вимогах. Спочатку Біл Гейтс, виконуючи обов`язок інтернаціональної солідарності,  вийде до Білого Дому і заявить, що крихти в рота не візьме, поки біло-блакитна революція в Україні не переможе. А Роман Абрамович почне голодування разом зі своїм футбольним клубом „Челсі”, де лідером акції стане, звичайно ж, наш земляк  Андрій Шевченко.

Ви зауважите: скажи мені, хто твій друг і я скажу, хто ти. Іншими словами: не тільки в того мого знайомого, якого я згадав на початку,  а й у мене самого - не всі вдома. Бо фантазія в мене явно хвора. Якщо  Гейтс та Абрамович, які бабла мають неміряно, в яких  доступ до ЗМІ необмежений, раптом почнуть, наче доведені до відчаю шахтарі, голодувати - то з них уся планета сміятиметься.

Чекайте, шановні, але ж голодування Регіоналів -  це не фантазія. Вони ж самі з металом у голосі про це повідомили. А чого я маю їм не вірити? Ну трибуну ж вони заблокували, коли зрозуміли, що владне корито у вигляді коаліції від них відсунули далеко. Так і голодування можуть провести. А потім, коли більшість проголосує не так, як би їм хотілося, то вони ще й терактик якийсь організують...

Просто раніше не можна було. Хто не погоджувався з начальством, йому не тільки рота закривали, а ще й до тюрем садовили, бізнес руйнували, до ЗМІ не допускали і в самих цих ЗМІ з лайном змішували. А сьогодні можна стало. Будеш в опозиції – критикуй собі скільки хочеш, веди політичну боротьбу за те, щоб влада виконувала свої обіцянки і поліпшувала життя народу. Але на біса їм та опозиція здалася? Там треба якісь аргументи шукати, громадську думку формувати. Але ж при цьому самі механізми влади не у них в руках будуть. А їх таке не може влаштувати. Отож, вони діють набагато простіше: не  дають владі працювати, домагаючись, аби  вона  поділилася з ними шматком владного пирога. Так, може, взагалі опозицію скасувати? Ухвалити такий закон, який би гарантував меншості посаду якщо не  Президента і Прем`єр-міністра одразу,  то принаймні когось одного з них так точно! З логіки ймовірних учасників голодування напрошується саме така пропозиція.

А на закінчення я вам скажу, що Партія регіонів відтепер моя Муза. Члени цієї партії  мене на нову козюльку надихнули своєю заявою про голодування. Читайте і насолоджуйтеся. Це їм присвячено.

З них чимало схожі на пампушки
до борщу з сметаною опівдні.
Відірвали їх, нещасних, від кормушки –
ось вони і голодують, бідні.

Юрій Луканов, для "Детектор медіа"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4321
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду