Суспільні та комерційні ЗМІ як європейський виклик для УкраїниTK

7 Листопада 2005
2018
7 Листопада 2005
18:00

Суспільні та комерційні ЗМІ як європейський виклик для УкраїниTK

2018
Європейський досвід та українські проблеми створення громадського мовлення знову стали предметом дискусії на Міжнародній конференції „Суспільні та комерційні ЗМІ як європейський виклик для України: регіональний аспект”.
Суспільні та комерційні ЗМІ як європейський виклик для УкраїниTK
Експерти з різних країн (незалежний радник з питань медіа та менеджменту, експерт РЄ Крістіан Нісан (Данія); член Наглядової ради Асоціації міжнародних справ Петер Маріш (Чехія); голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Польщі Данута Ванею) дискутували на теми:

- загальнонаціональні та регіональні суспільні мовники;

- система фінансування суспільних мовників;

- запобігання тиску на суспільні мовники;

- розвиток медійних технологій тощо.

Квінтесенцією цих дискусій стали слова голови виконавчого комітету РЄ з питань ЗМІ, директора департаменту стратегій та аналізу НР Польщі Кароля Якубовича: „Ви запитуєте: навіщо нам суспільне мовлення, у нас і так є багате телебачення? Ви маєте дуже багато інформації, але жодна з них не представляє вашу культуру і традиції. Українська національна ідентичність не знаходить відображення на телебаченні. Ви платите податки і отримуєте державне телебачення, марнуючи таким чином власні гроші. Далі – політична воля. Саме ви, громадськість і журналісти, маєте казати, що політики програють вибори, якщо не створять суспільного мовлення. І коли ви їм це скажете, тоді й буде політична воля.”

Наталя Данькова, „Детектор медіа”

Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ "Детектор медіа" публікує за підтримки МВФ "Відродження".

Читайте також:

Шоу триває

Запитання „Детектор медіа”: - Іван Чиж об'єднує в єдину мережу обласні телерадіокомпанії під виглядом "громадського мовлення". Як ви вважаєте, чи не створюється таким чином електоральний канал "під" Народний блок Володимира Литвина, до якого входить очолювана Чижем партія "Справедливість"?

Створення суспільного телебачення підтримали лише 176 народних депутатів

Замість Ющенка суспільне мовлення створив… Чиж

Президент не имеет политической воли на создание общественного ТВ

Відкритий лист Громадської ради до Президента України з приводу перебування на посаді голови Держкомтелерадіо Івана Чижа (оновлено)

Вольдемар (Майор) Фидрих: "Можна сказати, що в Польщі немає незалежних медіа, натомість є три державних телеканали"

Рибачук: Суспільне мовлення має бути не проектом Президента, а проектом громадськості
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду