Рибачук: Суспільне мовлення має бути не проектом Президента, а проектом громадськості

28 Жовтня 2005
613
28 Жовтня 2005
13:13

Рибачук: Суспільне мовлення має бути не проектом Президента, а проектом громадськості

613
Рибачук: Суспільне мовлення має бути не проектом Президента, а проектом громадськості
Процес створення суспільного мовлення потребує залучення експертів та фахівців з громадськості", - зазначив на сьогоднішньому брифінгу Олег Рибачук. Також він повідомив, що при Президенті України буде створена громадська рада: "З залученням таких фахівців, як Андрій Шевченко та Наталія Лигачова. Тих людей, які зможуть сприяти створенню СМ. Сподіваюсь вони приймуть моє запрошення" – відмітив голова Секретаріату.

Також Олег Рибачук нагадав про призначення голови НТКУ Віталія Докаленка Президентом (для якого, за його словами, створення суспільного мовлення є головним завдання) і повторив, що цей крок є вимушеним, і вже наступного голову Національної телекомпанії обиратиме Наглядова рада.

На запитання "Детектор медіа" "Чому оголошуючи конкурс концепцій і проводячи його, головою НТКУ стає людина, яка в цьому конкурсі участі не брала і свою концепцію не презентувала?", Рибачук відповів: " Під час зустрічі Президента з кандидатами на цю посаду Віталій Докаленко презентував свою концепцію.І казати, що в нього не має концепції не справедливо. Під час вчорашнього представлення Віталій заявив, що готовий надати свою концепцію. Я можу пояснити логіку Президента, Президент був свідком концепцій наданих багатьма кандидатами. Президент вирішив створити тріумвірат - команду Докаленко-Шевченко-Павлюк, оскільки ці люди можуть вивести ситуацію на УТ-1 на керований рівень. Так сталося, що Шевченко не прийняв таку пропозицію. Але в діях Президента була абсолютна логіка і концепція Докаленка була представлена.

Також Рибачук розказав і про критерії, якими послуговувався Президент, призначаючи голову НТКУ:

"Я повторюю, що коли був конкурс проектів, то першої премії не було надано; Президент прийшов до висновку, що є дві другі премії, але немає першої. І він був змушений шукати координацію, оскільки основним критерієм для цієї посади є можливість людини керувати процесами: менеджерські здібності, досвід створення телеканалу, можливість керувати ситуацією у колективі.

Утворення суспільного мовлення - це те, чого очікує Президент від цієї команди."

Також він додав: "Ми б хотіли бачити проект суспільного мовлення не проектом Президента, а проектом широкої громадськості".

Наталія Данькова, "Детектор медіа"

Читайте також:

Томенку не сподобався новий президент, бо УТ-1 стало непрогнозованим

Андрій Шевченко: „Суспільне мовлення можна робити не тільки з крісла президента НТКУ”

Кузан увольняется с должности первого вице-президента НТКУ

Опубліковано указ про призначення Докаленка

Запитання „ТК”: Який сигнал суспільству подав Віктор Ющенко, призначивши Віталія Докаленка головою НТКУ

Рибачук: в майбутньому керіників НТКУ обиратиме Наглядова рада каналу

Президент України привітав Віталія Докаленка із призначенням його на посаду президента НТКУ

Олег Панюта збирається писати заяву про звільнення

Андрей Шевченко подал в отставку с поста вице-президента НТКУ

Новый президент НТКУ Виталий Докаленко был сегодня представлен коллективу компании
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду