Юлія Тимошенко – „Одним з перших завдань нової влади буде створення громадського телебачення...”

15 Січня 2005
1030
15 Січня 2005
16:00

Юлія Тимошенко – „Одним з перших завдань нової влади буде створення громадського телебачення...”

1030
„. а потім впровадження досвіду такого телебачення на інших українських каналах”. Справжнім лейтмотивом суботнього брифінгу в офісі Юлії Тимошенко було нині найдорожче з пустуючих крісел в України – посада прем’єр-міністра.
Юлія Тимошенко – „Одним з перших завдань нової влади буде створення громадського телебачення...”
Дочекавшись питання одного з присутніх журналістів про боротьбу за очолення уряду з Петром Порошенком, Юлія Володимирівна оприлюднила наступний мессідж – „Віктор Ющенко підтвердив це в ефірі на 5 каналі – між нами існує коаліційна угода, яка ще під час створення нашої коаліції („Сила народу” – прим. авт.)задекларувала наші стосунки при подальшому формуванні, спільному формуванні влади. І там немає ніякої двозначності, там чітко вписано все, що стосується посади прем’єр-міністра”. Далі Тимошенко абсолютно прозоро натякає, що посада прем’єра записана за нею, і додає, що коаліційні угоди в цивілізованому світі ще ніхто не порушував. Про свою впевненість у непорушності обіцянки Ющенком Тимошенко згадує ще щонайменше двічі впродовж зустрічі.

Уже перед закінченням брифінгу Юлія Володимирівна, відповідаючи на одне з численних запитань (вже в іпостасі прем’єра) щодо майбутніх реформ і урядових чисток, прохопилась, що з Ющенком вона не бачилась відтоді, як він повернувся з відрядження. І протягом цього часу не розмовляла по телефону (Віктор Ющенко повернувся з гірськолижного курорту 11 січня – прим. авт.). Контекст цього повідомлення був простий і не викликав сумнівів. Але факт того, що Ющенко не тримав контакт з Тимошенко протягом чотирьох діб, діє підстави для сумніву – а чи дійсно Юлія Володимирівна так впевнена у непорушності слова неінаугурованого Президента. Втім, після цього брифінгу відмовити Тимошенко буде важче...

На запитання кореспондента „Детектор медіа” щодо утворення громадського телебачення, Юлія Володимирівна також відповідала із прем’єрською відповідальністю і не приховувала, що особисто дуже опікується цим питанням.

Чи буде до 2006 року сформоване громадське телебачення? Чи є на це воля влади?

– Прекрасне запитання! Я думаю, що буквально перші дні мусять бути присвячені тому, щоб хоча б на платформі каналу УТ-1 зробити справжнє телебачення, яке не буде залежати ні від влади, ні від капіталу, ні від олігархів, ні від, навіть, коштів із державного бюджету, які можуть давати, а можуть не давати. А потім, якщо у нас вийде, а я переконана, що вийде, то ми цей досвід розповсюдимо на інші канали телебачення.

І все ж таки, платформою громадського телебачення буде реформований УТ-1, чи буде створено окремий канал?

– Я думаю, що доцільно буде реформувати УТ-1.

Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ „Детектор медіа” публікує за підтримки МВФ „Відродження”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду