Журналісти навіть в Африці є крайніми !

18 Вересня 2002
642
18 Вересня 2002
11:35

Журналісти навіть в Африці є крайніми !

642
Керівник національного телебачення західноафриканської країни Сенегал Мактар Сілла і радник президента з інформполітики стали винуватцями політичному скандалу з приводу голоду в країні. Президент Сенегалу Абдула Ваде звільнив їх за те, що вони йому неправильно радили, а журналісти вводили націю в оман.
Журналісти навіть в Африці є крайніми !
Провідна незалежна газета “Валф Фаджі” (Walf Fadrji), яка першою повідомила про резонансні звільнення, припустила, що вони пов”язані зі звинуваченнями опозиції на адресу президента і уряду в організації продовольчої кризи і проханням Абдули Ваде до країн світу про гуманітарну допомогу. Кілька місяців тому уряд Сенегалу оголосив лібералізацію індустрії вирощування горіхів, але через деякий час почалася суцільна продовольча криза, і люди навіть почали масово вмирати від голоду. Більшість фермерів визнали, що саме лібералізація стала руйнівною для сільськогосподарського Сенегалу.

Останньою краплею народного невдоволення стала саме публічна заява президента Ваде про те, що оскільки такий голод, то він змушений попросити про кількамільйону гуманітарну допомогу.

Заявлених коштів зібрати не вдалося і тепер, щоб якось вгамувати суспільне невдоволення, президенту Сенегалу довелося публічно вибачитися за своє прохання про допомогу. Він одразу поклав відповідальність за цю ідею на свого інформаційного радника і шефа телебачення, які йому неправильно радили. Також побіжно Ваде звинуватив журналістів у тому, що ті вводять націю в оману, а тому особисто вирушив у турне по країні, щоб порозмовляти про державну політику з роздратованим населенням.

Опозиційні партії і приватні газети Сенегалу у відповідь вибухнули сарказмом. Незалежна “Ле популе” написала, що вона не вірить виправданням президента і запитала: “Хто ж насправді вводив націю в оману – може уряд з повністю підпорядкованим державним телебаченням?”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду