17 жовтня — презентація проєкту «Книга-мандрівка. Крим – це Україна»

17 жовтня — презентація проєкту «Книга-мандрівка. Крим – це Україна»

15 Жовтня 2024
245
15 Жовтня 2024
13:00

17 жовтня — презентація проєкту «Книга-мандрівка. Крим – це Україна»

245
В рамках презентації відбудеться дискусійна панель щодо осмислення культури корінних народів Криму.
17 жовтня — презентація проєкту «Книга-мандрівка. Крим – це Україна»
17 жовтня — презентація проєкту «Книга-мандрівка. Крим – це Україна»

У четвер, 17 жовтня 2024 року у Києві стартує проєкт «Книга-мандрівка. Крим – це Україна». У рамках проєкту запланована ілюстративна виставка «Абетка Криму» для дітей та дорослих, яка буде представлена двома мовами – українською та кримськотатарською, де кожна літера абетки розповідатиме про культурне розмаїття півострова та його корінних народів. Виставка працюватиме протягом двох наступних тижнів.  

«Метою нашого проєкту є висвітлення, збереження та розвиток унікальної культурної спадщини Криму. Ми прагнемо привернути більше уваги до тимчасово окупованого півострова, а також історії та культури корінних народів Криму. Нагадати всім, що “Крим – це Україна!” Особливо важливим цей проєкт є для дітей, які народилися вже після окупації півострова», – зазначила автор проєкту «Книга-мандрівка. Крим – це Україна» Ірина Тараненко.

В рамках презентації відбудеться дискусійна панель щодо осмислення культури корінних народів Криму. Спікерами на дискусії виступлять представники кримськотатарської спільноти, громадські діячі та активісти, зокрема Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, менеджерка проєктів з кримськотатарської ідентичності Мавілє Халіл, культурна менеджерка проєкту «Книга-мандрівка» та освітянка Дара Дужак, директорка з інформаційної політики та стратегічних комунікацій АТ «Укрзалізниця» Сабіна Абляєва та громадська діячка Левіза Джелялова.

Проєкт створюється авторами всеукраїнського проєкту «Книга-мандрівка» за підтримки Українського Культурного Фонду. Партнерами виступили Укрзалізниця, Еспресо та Novikova Agency.

Захід відбудеться 17 жовтня, о 16:00 в атріумі ТРЦ «Гулівер» (м. Київ, Спортивна площа, 1а). Вхід – вільний.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду