Ексведучому BBC Г’ю Едвардсу винесли вирок у справі щодо зберігання непристойних дитячих фото

Ексведучому BBC Г’ю Едвардсу винесли вирок у справі щодо зберігання непристойних дитячих фото

16 Вересня 2024
334
16 Вересня 2024
21:55

Ексведучому BBC Г’ю Едвардсу винесли вирок у справі щодо зберігання непристойних дитячих фото

334
Едвардса засудили до шести місяців ув’язнення з відстрочкою на два роки. Це означає, що він уникне в'язниці, якщо не вчинить подальших злочинів або не порушить умови, встановлені суддею.
Ексведучому BBC Г’ю Едвардсу винесли вирок у справі щодо зберігання непристойних дитячих фото
Ексведучому BBC Г’ю Едвардсу винесли вирок у справі щодо зберігання непристойних дитячих фото

Вестмінстерський магістратський суд Лондона виніс вирок колишньому ведучому BBC, 63-річному Г’ю Едвардсу, якого звинувачують у збереженні непристойних дитячих фото. Про це повідомляє The Guardian.

Едвардса засудили до шести місяців ув’язнення з відстрочкою на два роки після того, як він визнав себе винним. Це означає, що він уникне в'язниці, якщо не вчинить подальших злочинів або не порушить умови, встановлені суддею.

Під час суду Едвардсові, який пропрацював на BBC протягом чотирьох десятиліть, зауважили, що він був «чи не найвідомішим диктором та журналістом у Великій Британії», але його «давно зароблена репутація зруйнована вщент».

Шестимісячне ув'язнення ексведучого ВВС відтермінують на два роки. Він буде зобов'язаний пройти 40-денну програму запобігання повторенню злочину.

Слідство встановило, що з грудня 2020-го по серпень 2021 року Едвардс листувався у WhatsApp з чоловіком, який надіслав йому 377 фотографій сексуального характеру, 41 з яких містили непристойні зображення дітей.

Суддя заявив, що взяв до уваги той факт, що через проблеми з психічним здоров'ям під час скоєння злочинів Едвардс не пам'ятає, як переглядав непристойні зображення.

На суді стало відомо, що Г’ю Едвардс страждав на депресію та інші психічні розлади. У грудні 2023 року у нього діагностували артеріосклероз, серцеву хворобу, яка вплинула на його настрій.

Окрім того, у судовій залі заслухали свідчення психосексуального терапевта, який розповів, що існував «відчутний ризик» самогубства ведучого, оскільки Едвардс, який зараз перебуває на стаціонарному лікуванні в приватній психіатричній клініці в Лондоні, «вважає, що ситуація в його сім'ї могла б покращитися, якби його не стало».

Представник BBC сказав, що колектив приголомшений злочинами Едвардса і  що «він зрадив не лише BBC, але й аудиторію, яка йому довіряла».

Нагадаємо, 31 липня, у Вестмінстерському магістратському суді Лондона колишній британський телеведучий Г'ю Едвардс визнав себе винним за трьома пунктами звинувачення у «створенні непристойних фотографій неповнолітніх».

Він зізнався, що йому надіслали кілька непристойних зображень дітей у період з грудня 2020 року по серпень 2021 року. На запитання, чи бажає він визнати свою провину за трьома звинуваченнями, Едвардс відповів: «Винний».

Під час 25-хвилинного слухання прокурор Ян Хоуп сказав, що Едвардсу надіслали загалом 377 зображень сексуального характеру через WhatsApp, 41 з яких були непристойними зображеннями дітей.

За словами Хоупа, сім із 41 зображень були найсерйознішими, а два файли з цих семи були порнографічними відео дитини, ймовірно, віком від семи до дев'яти років.

На початку серпня стало відомо, що BBC видаляє з архівів зображення та голос колишнього ведучого новин Г’ю Едвардса. Мовник розпочав видалення записів серед сімейного й розважального контенту на iPlayer. Зокрема, на той час зникли епізод «Доктора Хто» 2006 року та випуск Great British Menu за участю Едвардса.

Окрім того, фотографії ведучого також видалили низка установ та благодійних організацій, художник Стів Дженкінс зафарбував свій мурал із зображенням Едвардса в його рідному місті Лангеннех, а Кардіффський університет розглядав можливість позбавити його посади почесного професора.

Г'ю Едвардс був найбільш високооплачуваним журналістом BBC і ведучим головних новин. Він коментував похорон королеви, коронацію Чарльза ІІІ та висвітлював вибори, королівські весілля та Олімпіаду 2012 року. У нього була найвища на ВВС зарплата серед ведучих — майже пів мільйона фунтів стерлінгів на рік.

У липні минулого року медіа почали повідомляти, що Едвардс нібито заплатив 35 тисяч фунтів за оголені фото неповнолітного (через захист законом у пресі не повідомляють стать). А вже в квітні цього року стало відомо про те, що ведучий звільнився з ВВС нібито через проблеми зі здоровʼям.

Фото: Getty Images

 

 

                                                                                                         

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
334
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду