У Києві розпочала роботу культурна платформа «Україна відкрита світу»

У Києві розпочала роботу культурна платформа «Україна відкрита світу»

13 Вересня 2024
553
13 Вересня 2024
20:28

У Києві розпочала роботу культурна платформа «Україна відкрита світу»

553
Метою платформи є напрацювати відповіді на запитання, як залучити міжнародні інвестиції в культурні проєкти і як створити успішні культурні кейси для експорту.
У Києві розпочала роботу культурна платформа «Україна відкрита світу»
У Києві розпочала роботу культурна платформа «Україна відкрита світу»

13 вересня у Києві розпочала роботу культурна платформа «Україна відкрита світу», створена для пошуку шляхів популяризації української культури на міжнародній арені. Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Дискусійні модулі платформи присвячені кінематографу, культурній дипломатії та промоції. Вони мають демонструвати, як культура України інтегрована у світовий контекст і як важливо поширювати українські наративи через міжнародні культурні платформи, пише МКІП.

Метою платформи є спільно напрацювати відповіді на запитання: як залучити міжнародні інвестиції в культурні проєкти і як створити успішні культурні кейси для експорту.

У платформі взяли участь представники культурних іноземних інститутів, громадськості, а також українських закладів культури, інституцій та органів влади, які опікуються питаннями промоції України. Зокрема, були присутні, посли Японії, Італії, Бельгії, Великої Британії та інші. Виступили на відкритті міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький, заступниця керівника Офісу президента Олена Ковальська.

В результаті роботи платформи її учасники мають сформувати рекомендації щодо формування бюджету України на 2025 рік, діяльності культурницьких інституцій, цільового фінансування проєктів Українського культурного фонду для експортного призначення, створення нових проєктів та колаборацій, цікавих для міжнародного середовища. Комюніке за підсумками Форуму направлять в Офіс президента та Кабінет Міністрів України.

«Симбіоз культури та миру — це взаємодія, яка дозволяє не лише зберегти національну ідентичність, а й відновити світовий порядок. Справедливий мир  можливий через культурну ідентичність. Ми — Європа. В цій кривавій війні проти зла в окопах воюють європейці. Це Європа захищає свої цінності. Ми просимо наших партнерів підтримати нас і «мечем», надавши збройну підтримку, тому що українці захищають з «мечем» наш спільний європейський дух», — сказав на відкритті міністр Микола Точицький.

У платформі взяв участь американський актор Майкл Дуґлас. Він висловив захоплення мужністю українського народу та культурним багатством країни.

«Мені дуже подобається ваш гімн, вперше почув, це дуже потужно. Я слідкував за Україною останні три роки. Весь західний світ вас підтримує, зброя приходить, звісно, не так швидко, але приходить. Найбільше зачепили люди, я не бачив такого обʼєднання. Я тут провів чудовий час, борщ тут чудовий», — сказав він під час дискусії.

Відзначимо, у своєму виступі на конференції новий міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький виступив за безперешкодний виїзд українських митців за кордон. За його словами , головною метою таких поїздок має стати популяризація України.

Фото: Антоніни Вишневської / МКСК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
553
Читайте також
07.09.2024 10:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
1 082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду