Новою виконавчою директоркою УКФ стала Анастасія Образцова

Новою виконавчою директоркою УКФ стала Анастасія Образцова

11 Вересня 2024
754
11 Вересня 2024
14:39

Новою виконавчою директоркою УКФ стала Анастасія Образцова

754
Директорка Українського центру культурних досліджень та ексочільниця Директорату креативних індустрій Мінкульту, Образцова перемогла у публічному конкурсі за таємним голосуванням.
Новою виконавчою директоркою УКФ стала Анастасія Образцова
Новою виконавчою директоркою УКФ стала Анастасія Образцова

У конкурсному відборі на посаду виконавчої директорки Українського культурного фонду перемогла директорка Українського центру культурних досліджень, колишня очільниця Директорату креативних індустрій Міністерства культури та стратегічних комунікацій Анастасія Образцова. Про це повідомляє пресслужба УКФ.

У середу, 11 вересня, відбувся другий етап прозорого та публічного конкурсного добору виконавчого директора УКФ. Анастасія Образцова здобула перемогу у конкурсному доборі за результатами таємного голосування у порядку, визначеному регламентом Наглядової ради Фонду.

Як зазначається, під час засідання члени Наглядової ради висловили консолідоване сподівання, що нова виконавча директорка УКФ сприятиме підвищенню ефективності роботи інституції та впровадженню інноваційних підходів у її діяльності.

До виконання повноважень новообрана виконавча директорка Фонду стане після того, як укладе контракт з Мінкультом.

Нагадаємо, Наглядова рада Українського культурного фонду (УКФ) оголосила про початок нового конкурсного добору на посаду виконавчого директора Фонду наприкінці липня.

Нещодавно Наглядова рада назвала імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки УКФ. Крім переможниці, на посаду претендували також заступниця перших двох директорів Фонду Ірина Осадча, продюсерка телеканалу СТБ Юлія Федець та депутатка Київської обласної ради Галина Єрко.

У березні стало відомо, що новою очільницею Українського культурного фонду стала Наталія Кривда — філософиня, головна експертка групи «Культура» Реанімаційного Пакету Реформ, яка спеціалізується на темах історії культури та міфології, проблемах ідентичності та культурної пам’яті.

Крім Наталії Кривди, на посаду претендували також програмна директорка освітньої організації «Культурний проєкт», колишня голова Держмистецтв та ексзаступниця міністра культури Галина Григоренко і колишня народна депутатка, ексзаступниця міністра культури й координаторка проєктів USAID у Львові Ірина Подоляк.

Крім того, 8 лютого 2024 року Міністерство культури затвердило новий склад наглядової ради Українського культурного фонду.

Перед тим, 11 січня, діячі культури опублікували відкритий лист до Володимира Зеленського і Мінкульту з закликом взяти відповідальність за формування нового складу наглядової ради УКФ. 7 січня керівник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко та редакторка відділу культури LB.ua Ксенія Білаш заявили, що, за їхніми даними, існує ймовірність, що обрання нових членів наглядової ради УКФ від закладів культури та громадських об’єднань матиме «маніпулятивний характер». 

Український культурний фонд  — державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Діяльність фонду координується МКІП.

Фото: Анастасія Образцова / УКФ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
754
Читайте також
26.02.2024 09:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 228
12.01.2024 09:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду