УКФ назвав імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки

УКФ назвав імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки

9 Вересня 2024
470
9 Вересня 2024
20:13

УКФ назвав імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки

470
11 вересня відбудуться співбесіди з претендентками на посаду, де заслухають можливі програми розвитку Фонду.
УКФ назвав імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки
УКФ назвав імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки

Наглядова рада Українського культурного фонду назвала імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки установи.

Етап співбесід, де заслухають можливі програми розвитку УКФ, відбудеться 11 вересня. Розпочнуться співбесіди о 9:10 й триватимуть орієнтовно до 11:50.

До цього етапу увійшли усі учасниці конкурсу, які подали документи:

  • Анастасія Образцова — директорка Українського центру культурних досліджень (початок співбесіди о 9:10);
  • Ірина Осадча — культурна менеджерка, заступниця першої директорки УКФ Юлії Федів та її наступника Владислава Берковського (початок співбесіди о 9:50);
  • Юлія Федець — продюсерка телеканалу СТБ (початок співбесіди о 10:30);
  • Галина Єрко — політикиня, депутатка Київської обласної ради (початок співбесіди об 11:10).

«На ключовий пост інституції претендують досвідчені фахівчині, які продемонстрували високий рівень професійних компетенцій та готовність до виконання стратегічних завдань», — розповіли в УКФ.

Співбесіда з кожною з претенденток триватиме 40 хвилин, 20 з яких мають присвятити презентації Програми розвитку Українського культурного фонду, враховуючи Стратегію УКФ на 2024—2027 роки.

Долучитись до трансляції співбесід охочі зможуть на ютуб-каналі УКФ у розділі «Наживо». Ті, хто бажає відвідати їх особисто, мусять заповнити реєстраційну форму. Реєстрація триватиме до 14:00 10 вересня.

Нагадаємо, Наглядова рада Українського культурного фонду (УКФ) оголосила про початок нового конкурсного добору на посаду виконавчого директора Фонду наприкінці липня.

У березні стало відомо, що новою очільницею Українського культурного фонду стала Наталія Кривда — філософиня, головна експертка групи «Культура» Реанімаційного Пакету Реформ, яка спеціалізується на темах історії культури та міфології, проблемах ідентичності та культурної пам’яті.

Крім Наталії Кривди, на посаду претендували також програмна директорка освітньої організації «Культурний проєкт», колишня голова Держмистецтв та ексзаступниця міністра культури Галина Григоренко і колишня народна депутатка, ексзаступниця міністра культури й координаторка проєктів USAID у Львові Ірина Подоляк.

8 лютого 2024 року Міністерство культури та інформаційної політики затвердило новий склад наглядової ради Українського культурного фонду.

Перед тим, 11 січня, діячі культури опублікували відкритий лист до Володимира Зеленського і Міністерства культури із закликом взяти відповідальність за формування нового складу наглядової ради УКФ. 7 січня керівник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко та редакторка відділу культури LB.ua Ксенія Білаш заявили, що, за їхніми даними, існує ймовірність, що обрання нових членів наглядової ради УКФ від закладів культури та громадських об’єднань матиме «маніпулятивний характер». 

Український культурний фонд  — державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Діяльність фонду координується МКІП.

Читайте також:

Фото: УКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
470
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду