В Одесі «декомунізували» Леніна та радянську зірку

В Одесі «декомунізували» Леніна та радянську зірку

7 Вересня 2024
621
7 Вересня 2024
15:13

В Одесі «декомунізували» Леніна та радянську зірку

621
Світлини з місця події опублікував громадський діяч Дем'ян Ганул на своїй сторінці у Facebook, додавши, що ці символи не мають культурної цінності та не охороняються законом.
В Одесі «декомунізували» Леніна та радянську зірку
В Одесі «декомунізували» Леніна та радянську зірку

У ніч на суботу, 7 вересня, на площі в Одесі «декомунізували» зображення Леніна та радянську зірку.

Фото з наслідками демонтажу громадський діяч Дем'ян Ганул опублікував на своїй сторінці в Facebook.

На світлині Демʼян Ганул стоїть поряд з іншим активістом Владиславом Балінським. Ганул додав, що Ленін не охороняється законом і не має жодної культурної цінності.

«В Одесі впав Ленін, проходив повз, в шоці з цієї новини. А я просив владу зняти його толерантно, ну влада не завжди чує громадськість. Нагадаю, Ленін не охороняється законом, та немає жодної культурної цінності», — написав Ганул.

Пізніше Дем'ян Ганул, опублікував відео, на якому на місце вже прибули представники поліції.

«Ми перебуваємо в райвідділку в Одесі. Після того, як Ленін упав, поліція подумала, що ми маємо відношення до цього, але ви знаєте, що це не так, тому що Ленін не має бути в Одесі і взагалі в будь-якому іншому місті України, тому таке трапляється, коли влада ігнорує закон про декомунізацію. Я думаю, все буде добре, залишив пояснення, чекаю, поки ще товариш залишить пояснення, і будемо їхати додому відпочивати», — сказав Ганул у відеозверненні з відділку поліції.

У коментарі Суспільне.Одеса речниця Нацполіції Одеської області зазначила, що на причетних склали адміністративний протокол за дрібне хуліганство.

Нагадаємо, у Полтаві демонтували сталінський танк, встановлений колишнім керівником 112-го каналу.

Фото: Демʼян Ганул/Facebook.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
621
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду