Ведучий-ветеран каналу ICTV2 Олександр Швачка став учасником кампанії «Будь другом. Собі теж»

Ведучий-ветеран каналу ICTV2 Олександр Швачка став учасником кампанії «Будь другом. Собі теж»

2 Вересня 2024
623
2 Вересня 2024
19:38

Ведучий-ветеран каналу ICTV2 Олександр Швачка став учасником кампанії «Будь другом. Собі теж»

623
Олександр на власному досвіді відчув важливість підтримки для військових і своєю участю в кампанії прагне заохотити чоловіків більше дбати про власне ментальне здоров’я.
Ведучий-ветеран каналу ICTV2 Олександр Швачка став учасником кампанії «Будь другом. Собі теж»
Ведучий-ветеран каналу ICTV2 Олександр Швачка став учасником кампанії «Будь другом. Собі теж»

В Україні стартувала кампанія «Будь другом. Собі теж», мета якої — привернути увагу суспільства до проблем ментального здоров’я чоловіків у часи повномасштабного вторгнення. Учасником кампанії став перший на українському телебаченні ведучий-ветеран Олександр Швачка, ведучий телеканалу ICTV2. Про це йдеться в повідомленні пресслужби каналу.

Там розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення першочергового рішення потребують питання ментального здоров'я українців. У зоні особливої уваги — чоловіки: більшість із них впевнені, що мають подолати випробування війни самотужки, а звернення до психотерапевтів сприймають як ознаку слабкості.

«Щоб подолати стигму довкола проблем з ментальним здоровʼям та заохотити чоловіків звертатися по допомогу, в Україні стартувала кампанія “Будь другом. Собі теж”. В межах кампанії знятий художній проморолик, в якому чоловіки різного віку обговорюють проблеми психологічного стану свого друга. Головна ідея ролика — заклик до чоловіків стати для себе найкращим другом: підтримувати й піклуватися про себе, бути уважнішим до свого емоційного стану, не боятися звертатися по допомогу, коли це необхідно.

Роль ветерана у проморолику виконав ведучий-ветеран програми “Ранок у великому місті” на телеканалі ICTV2 Олександр Швачка», — йдеться у повідомленні пресслужби.


Олександр — доброволець, десантник, ветеран російсько-української війни, який отримав важке поранення і як наслідок — ампутацію лівої ноги. У рамках реабілітації зайнявся адаптивним спортом: зараз Олександр — амбасадор спортивних змагань серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які отримали травми та поранення — «Сильні України». А з червня 2024-го він є ведучим інформаційної програми «Ранок у великому місті» на ICTV2.

У пресслужбі каналу зазначаються, що Олександр на власному досвіді відчув важливість підтримки для військових і своєю участю в кампанії прагне заохотити чоловіків більше дбати про власне ментальне здоров’я та звертатися по допомогу.

«Питання ментального здоров’я чоловіків — одне з найважливіших сьогодні. Я сам проходив крізь подібне, а зараз бачу своїх побратимів, які так само намагаються самотужки побороти свої внутрішні проблеми. Але варто не боятися звертатися до професіоналів, які допоможуть кожному йти вперед з підтримкою на шляху до відновлення і ментального здоровʼя», — каже Олександр.

Тематична хвиля «Будь другом. Собі теж» спрямована на дестигматизацію теми ментального здоров’я серед чоловіків. Вона є частиною комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

У межах кампанії запланована низка активностей, зокрема кампанія в соціальних мережах, розміщення зовнішньої реклами та соціальної реклами на радіо й телебаченні. Крім того, у вересні на залізничному вокзалі в Києві відкриється фотовиставка, що розповість історії підтримки та взаємодопомоги, закликаючи відвідувачів замислитися про важливість турботи про себе та своїх близьких.

Нагадаємо, цієї осені телеканал ICTV2 покаже глядачам 10 нових серій легендарного квізшоу «Хто хоче стати мільйонером?», а з ним і можливість виграти мільйон — буквально для кожного.

Фото: ICTV2

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
623
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду