У США політика засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста-розслідувача

У США політика засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста-розслідувача

30 Серпня 2024
478
30 Серпня 2024
10:12

У США політика засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста-розслідувача

478
Джефф Герман писав критичні статті про Роберта Теллеса, через що той програв повторні вибори на посаду публічного адміністратора.
У США політика засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста-розслідувача
У США політика засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста-розслідувача

 У США суд присяжних засудив до довічного ув’язнення колишнього політика Роберта Теллеса за вбивство журналіста-розслідувача видання Las Vegas Review-Journal Джеффа Германа, який писав критичні статті під час його перебування на посаді. Про це повідомляє BBC.

47-річний Теллес, колишній публічний адміністратор з округу Кларк, штат Невада, перебував під вартою з 2022 року за вбивство журналіста Джеффа Германа.

Відеозаписи з камер спостереження зафіксували біля дому журналіста нападника у великому солом’яному капелюсі та кросівках. Пізніше поліція знайшла залишки подібних речей у будинку Теллеса, хоча вони були розрізані. Прокуратура стверджуває, що на відео фігурує саме Теллес, який потім намагався позбутися доказів.

Крім того, прокурори знайшли відео із Теллесового автомобіля, який їхав вулицями біля будинку Германа безпосередньо перед його вбивством. Водій автомобіля одягнений у одяг, схожий на той, що мала людина на відео.

Врешті, під час судового розгляду справи прокурори представили журі присяжних докази ДНК, що були знайдені під нігтями Германа, які, за версією слідства, належали саме Теллесу

Журі з 12 присяжних повернуло обвинувальний вердикт у середу після двох днів наради. Кілька годин потому присяжні засудили Теллеса до довічного позбавлення волі. Він має право на умовно-дострокове звільнення після 20-річного ув'язнення.

Сам колишній політик не визнав себе винним у цій справі і стверджує, що не вбивав Германа.

69-річного Джеффа Германа знайшли мертвим у вересні 2022 року біля свого будинку в Неваді після того, як він отримав сім ударів ножем у шию та тулуб.

Прокурори звинуватили Теллеса у вбивстві Германа через статті, які журналіст написав про його поведінку як обраної посадової особи. Зокрема, журналіст писав про Теллесові «неналежні стосунки» з членом його команди та «ворожу поведінку» в його офісі в Лас-Вегасі.

Теллес програв праймеріз у гонці на другий термін на посаду державного адміністратора у 2022 році після того, як статті Германа були опубліковані в Las Vegas Review-Journal перед виборами.

Джефф Герман понад чотири десятиліття висвітлював події у місті та корупцію. На момент смерті він мав опублікувати ще одну статтю про Теллеса.

«Джеффа вбили за те, що він виконував роботу, якою дуже пишався: його репортажі притягували обраного посадовця до відповідальності за погану поведінку та дозволяли виборцям обрати когось іншого на цю посаду», — прокоментував виконавчий редактор журналу Las Vegas Review-Journal Ґленн Кук.

Нагадаємо, нещодавно у Нідерландах засудили до 28 років ув’язнення вбивцю журналіста-розслідувача Пітера де Вріса.

Фото: Джефф Герман / Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду