Лікарі повідомили про стан журналіста, пораненого під час обстрілу Краматорська

Лікарі повідомили про стан журналіста, пораненого під час обстрілу Краматорська

26 Серпня 2024
415
26 Серпня 2024
16:18

Лікарі повідомили про стан журналіста, пораненого під час обстрілу Краматорська

415
Сьогодні лікарі, враховуючи позитивну динаміку, скасували пораненому ліки, які підтримували серцебиття та тиск
Лікарі повідомили про стан журналіста, пораненого під час обстрілу Краматорська
Лікарі повідомили про стан журналіста, пораненого під час обстрілу Краматорська

У лікарні міста  Дніпра, де лікують журналіста, який отримав важкі поранення під час ракетного удару по готелю в ніч з 24 на 25 серпня у місті Краматорськ, розповіли, що чоловіка  доставили у вкрай важкому стані із тяжким черепно-мозковим пораненням та іншими травмами.

Про це під час брифінгу в Дніпрі повідомив керівник медзакладу Сергій, передає Суспільне Донбас.

За словами медика, пораненого медійника привезли з лікарні Краматорська 25 серпня, де він отримав першу допомогу, вранці стан чоловіка вдалося стабілізувати.

«Тяжке черепно-мозкове поранення. Дуже багато переломів, переломів кісток черепа і переломів кінцівок. Робимо все можливе, щоб стабілізувати і щоб обов’язково вижив. Планується провести ще декілька операцій, але вже після повної стабілізації стану. Поки важкий, але є динаміка позитивних змін. І ми всі віримо що журналіст виживе», — сказав керівник медзакладу.

Лікар додав, що пацієнту перелили вже 3,5 літри крові. Сьогодні лікарі, враховуючи позитивну динаміку, скасували пораненому ліки, які підтримували серцебиття та тиск, чоловік дихає за допомогою апарата ШВЛ, він не у свідомості.

«Він ще перебуває в комі, на седації. Але вже є величезний ефект по стабілізації стану. Тут ще треба час. Тому що такі поранення, важкі поранення голови, мають складнощі у лікуванні і стабілізації. Ми робимо все можливе, щоб молодий хлопець обов’язково одужав. Головне, що він потихеньку, потихеньку стабілізується. Лікарі, реаніматолог не відходять від нього. Кожну годину стан трошки, трошки краще», — розказав керівник медзакладу Дніпра. 

Нагадаємо, що оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення унаслідок російського удару по готелю «Сапфір» у Краматорську 24 серпня.

24 серпня о 22:35 російські війська вдарили по готелю «Сапфір» в Краматорську. Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомляв, що під завалами готелю, ймовірно, перебуває журналіст з Великої Британії.

Згодом представник Reuters повідомив «Детектору медіа», що під час ракетного удару по готелю в Краматорську постраждала команда журналістів Reuters, що висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Ввечері 25 серпня голова Краматорської міської військової адміністрації, Донецька обласна прокуратура і Нацполіція повідомили, що внаслідок удару по Краматорську загинув громадянин Великої Британії, який був працівником іноземного медіа, не називаючи його імені. Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого.

Британське агентство Reuters підтвердило загибель свого радника з питань безпеки Раяна Еванса, який працював у складі новинної групи, внаслідок російського ракетного удару по Краматорську 24 серпня.

Фото: зруйнований готель «Сапфір» у Краматорську/Донецька обласна прокуратура

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
415
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду