Зеленський: «Експортні можливості Індії допомагають російській армії»

Зеленський: «Експортні можливості Індії допомагають російській армії»

25 Серпня 2024
374
25 Серпня 2024
16:32

Зеленський: «Експортні можливості Індії допомагають російській армії»

374
Президент України Володимир Зеленський 25 серпня дав інтерв’ю представникам індійських ЗМІ.
Зеленський: «Експортні можливості Індії допомагають російській армії»
Зеленський: «Експортні можливості Індії допомагають російській армії»

Президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю для індійських ЗМІ підкреслив, що Індія має значний вплив на російську економіку, оскільки залишається одним із небагатьох партнерів, що продовжують торговельні відносини з Росією. Це, за його словами, допомагає фінансувати російську армію та війну, яку веде Володимир Путін.

Зеленський зазначив, що закриття багатьох експортних ринків для Росії змусило Москву шукати нові можливості, і Індія в цьому процесі відіграє важливу роль. Він підкреслив, що уряд Індії усвідомлює ситуацію, і запропонував працювати над альтернативними шляхами для зменшення підтримки російської воєнної економіки.

Президент також наголосив, що мільярди доларів, які надходять до Росії через торговельні відносини з Індією та іншими країнами, використовуються для фінансування війни. Зеленський висловив думку, що Путін повинен відчути наслідки своїх дій, а російське суспільство має зрозуміти справжню ціну війни.

«Якщо Індія зупинить імпорт нафти з Росії, Путін опиниться перед величезними викликами», — підкреслив Зеленський, додавши, що це може суттєво послабити російську економіку і підштовхнути російського очільника до пошуку шляхів до миру.

Зеленський запропонував Індії провести другий саміт миру

Також Зеленський під час інтерв'ю для індійських ЗМІ висловив бажання провести другий саміт миру в одній із країн глобального Півдня, запропонувавши Індії стати господарем цього заходу. Зеленський зазначив, що проведення саміту в Індії було б бажаним, однак наголосив, що така подія можлива лише за умови, що країна-організатор підтримає комюніке першого саміту миру.

Зеленський підкреслив, що пункти комюніке, ухваленого на першому саміті, стосуються енергетичної та продовольчої безпеки, а також повернення українських дітей, і не мають відношення до зброї. Зеленський додав, що Україна готова обговорити ідеї прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді щодо мирного врегулювання, проте наголосив, що не готова йти на компроміси щодо територіальної цілісності та свободи.

Крім того, під час зустрічі Зеленський висловив упевненість у тому, що прем'єр-міністр Моді прагне миру більше, ніж президент Росії Володимир Путін. Він підкреслив, що агресивні дії Росії, такі як атаки на цивільні об'єкти, свідчать про відсутність бажання досягти миру з боку Кремля.

Також Зеленський наголосив, що чотири документи, підписані між урядами України та Індії, є лише початком нових відносин. Президент України підкреслив важливість практичних кроків, зокрема співпраці у сфері технологій, безпілотників, кібербезпеки та спільного виробництва. Він зазначив, що в умовах війни спільні проєкти можуть відіграти важливу роль у зміцненні економік обох країн.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у 33-ю річницю Незалежності, підкресливши, що всі, хто намагався знищити Україну, отримають відплату на власній території.

Фото: скриншот з ютуб-каналу Зе!Президент.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
374
Читайте також
06.08.2024 14:55
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
337
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду