Стали відомі деталі церемонії відкриття Паралімпіади 2024 у Парижі

Стали відомі деталі церемонії відкриття Паралімпіади 2024 у Парижі

25 Серпня 2024
616
25 Серпня 2024
15:23

Стали відомі деталі церемонії відкриття Паралімпіади 2024 у Парижі

616
Вперше в історії Паралімпіади захід проходитиме поза межами стадіону, в самому центрі столиці Франції. На Єлисейських полях 4400 параспортсменів із 182 країн розпочнуть парад, який завершиться грандіозним шоу на площі Згоди.
Стали відомі деталі церемонії відкриття Паралімпіади 2024 у Парижі
Стали відомі деталі церемонії відкриття Паралімпіади 2024 у Парижі

Церемонія відкриття Паралімпійських ігор у Парижі відбудеться цієї середи в самому центрі столиці Франції. Головною темою заходу стане святкування інклюзивності та різноманітності, повідомив художній керівник заходу Томас Джоллі, пише Le Figaro.

Зазначається, що ця церемонія стане першою в історії Паралімпійських ігор, яка проходитиме за межами стадіону. О 20:00 на Єлисейських полях розпочнеться парад, у якому візьмуть участь 4400 параспортсменів із 182 країн, після чого на площі Згоди відбудеться шоу під назвою «Парадокс».

«Місто стане декорацією для цієї церемонії, що вже саме по собі є парадоксом, оскільки Париж не повністю адаптований для людей з інвалідністю», — зазначив Джоллі.

На думку Джоллі, всі вистави мають політичний підтекст, навіть якщо це не завжди очевидно. Церемонія відкриття зосередиться на питаннях інклюзивності та різноманітності, ставлячи в центр уваги тіла людей з інвалідністю. Шоу було створене у співпраці зі шведським хореографом Александером Екманом, який відомий своїм потужним і театральним стилем.

Музичне оформлення знову виконає Віктор Ле Масне, автор гімну Олімпійських ігор, який цього разу обіцяє більш мінімалістичний підхід, але з великою кількістю ударних і клавішних інструментів. Одним із ключових елементів музичної частини стане композиція «Спортографія», заснована на словах спортсменів, таких як «Перевірка, стійкість і рішучість», що перетворюються на музичний ритм.

Нагадаємо, Паралімпійські ігри-2024 відбудуться у столиці Франції з 28 серпня по 8 вересня. Україну представлять 140 спортсменів, що змагатимуться у 17 з 22 видах спорту.

Найбільше спортсменів буде представлено у плаванні та легкій атлетиці — 37 та 28 паралімпійців відповідно. Понад 23% членів збірної — дебютанти Паралімпійських ігор.

Раніше ми повідомляли, що церемонію відкриття Олімпіади в Парижі, яка відбулася ввечері 26 липня, переглянули 28,6 млн глядачів у США, що є найвищим показником з 2012 року.

Фото: DIMITAR DILKOFF / AFP. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
616
Читайте також
13.08.2024 10:17
Олег Джолос
для «Детектора медіа»
823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду