Україна посіла друге місце на Паралімпіаді у Пекіні

Україна посіла друге місце на Паралімпіаді у Пекіні

13 Березня 2022
969
13 Березня 2022
20:19

Україна посіла друге місце на Паралімпіаді у Пекіні

969
Збірна України встановила два рекорди — здобула найбільшу кількість медалей за всю історію виступів — 29, а також найбільшу кількість золотих медалей — 11.
Україна посіла друге місце на Паралімпіаді у Пекіні
Україна посіла друге місце на Паралімпіаді у Пекіні

13 березня у Пекіні відбулася церемонія закриття XIII зимових Паралімпійських ігор. Збірна України встановила два рекорди — здобула найбільшу кількість медалей за всю історію виступів — 29, а також найбільшу кількість золотих медалей — 11.

Про це повідомили Національний комітет спорту інвалідів України та Суспільне.

У загальному заліку Україна посіла друге місце: 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових медалей. 

Топ-5 медального заліку Паралімпіади-2022:

  1. Китай — 18 золотих, 20 срібних, 23 бронзових;
  2. Україна — 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових;
  3. Канада — 8 золотих, 6 срібних, 11 бронзових;
  4. Франція — 7 золотих, 3 срібних, 2 бронзові;
  5. США — 6 золотих, 11 срібних, 3 бронзові.

На Паралімпійських іграх у Пекіні збірну України представляли 20 спортсменів у двох видах спорту — парабіатлон та паралижні гонки. У змаганнях з парабіатлону українці вибороли найбільшу кількість медалей з-поміж інших країн-учасниць.

В останній змагальний день українці здобули перемогу у паралижних перегонах, дисципліна — естафета. У цій гонці брали участь Дмитро СуяркоГригорій ВовчинськийВасиль Кравчук та Анатолій Ковалевський. У непростій гонці, з постійною зміною лідера, на останньому етапі Анатолію Ковалевському вдалося обійти представника Франції й вибороти для України перше місце.

Також українка Оксана Шишкова увійшла до п’ятірки найтитулованіших спортсменок Паралімпіади-2022. У її активі три золоті та дві срібні медалі.

Суспільне планувало показати наживо всі змагання за участі наших паралімпійців. Через війну спортивна редакція працювала, проте про успіхи українців у Пекіні повідомляли під час спортивних новин у рамках прямоефірного марафону на суспільному телеканалі «UA: Перший» та на диджитал-платформі «Суспільне Спорт».

За словами голови пресслужби Національного паралімпійського комітету України Наталії Гарач, під час церемонії закриття на презентаційному відео майже не було України, хоча вона – друга за результатом, у ролику не було жодного спортсмена з українських трьох подіумів. Українським паралімпійцям не дозволили одягнути маски з написом «Мир».

«Ми готувались… до цього дня теж… попри те, що нас ретельно обшуковували, тут це вже стає поганою звичкою, ми одягли ці маски, на яких лише одне слово – мир! Та раптом прибігло море людей, у тім числі не тільки від Оргкомітету ігор та з Міжнародного паралімпійського комітету, і «попросили» нас їх зняти.

Ніяких політичних заяв, нам тут заявили! Мир – це політика, як виявилось», – поділилася вона.  

Нагадаємо, в день церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Пекіні українська паралімпійська збірна провела акцію проти російської агресії в Україні.

XІІI зимові Паралімпійські ігри у Пекіні відбувалися з 4 по 13 березня 2022 року.

Напередодні Паралімпіади голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич підписали Меморандум про співпрацю у 2022 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду