Юлія Свириденко: Купувати зараз імпортне — злочин

Юлія Свириденко: Купувати зараз імпортне — злочин

23 Серпня 2024
333
23 Серпня 2024
16:32

Юлія Свириденко: Купувати зараз імпортне — злочин

333
Перша віцепрем'єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час щорічного Форуму «Воєнні медіавиклики 2024: Стійкість» нагадала, що саме український бізнес та платники податків нині фінансують українську армію.
Юлія Свириденко: Купувати зараз імпортне — злочин
Юлія Свириденко: Купувати зараз імпортне — злочин

Купувати імпортні товари за наявності українського аналога сьогодні дорівнює злочину. Таку думку висловила перша віцепрем'єрка — міністерка економіки України Юлія Свириденко під час щорічного Форуму «Воєнні медіавиклики 2024: Стійкість».

«Зробити українські товари товаром першого вибору — це наша глобальна задача. І вона стосується не тільки громадян України, а й великих публічних закупівельників. У нас триває складна дискусія і робота з нашими колегами по уряду. Ми маємо зрозуміти, що підтримуючи українського виробника, який відповідає якісним та ціновим характеристикам, ми все-таки підтримуємо сплату податків, створення робочих місць. І мені здається, що при наявності українського аналога купувати імпортний товар сьогодні дорівнює злочину», — сказала Свириденко.

Міністерка економіки розповіла, що під час спілкування з представниками бізнесу в регіонах помітила багато нарікань стосовно того, що великі замовники продовжують віддавати перевагу імпортним виробникам, тим сам завдаючи значної шкоди українській економіці.

«Тому ми взяли курс на програму "Зроблено в Україні". Це не тотожність кешбеку, це більш широке поняття. Це все, що сприятиме українському товаровиробнику і розвитку промисловості. Мені здається, що це не просто програма нашого уряду, а це має бути нова національна ідея, коли ми підтримуємо українське», — вважає Юлія Свириденко.

Вона нагадала, що міжнародні партнери допомагають перекривати бюджет у певній частині соціальних видатків, а саме український бізнес та податки є джерелом, що нині фінансує українську армію.

Нагадаємо, в лютому президент Володимир Зеленський на презентації платформи «Зроблено в Україні» розповів про нову державну програму кешбеку «Купуй українське», в межах якої громадяни зможуть отримати часткову компенсацію при купівлі товарів і послуг, вироблених в нашій країні. 

За словами Зеленського, платформа «Зроблено в Україні» має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави і підприємців. Він зазначив, що триває робота і над іншими державними програмами, які дадуть змогу вітчизняному виробнику масштабувати роботу.

Стало також відомо, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо популяризації товарів українського виробництва. Усі вітчизняні підприємства зможуть використовувати офіційну марку «Зроблено в Україні». 

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
333
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду