У День Незалежності на ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра блокбастера «Довбуш»

У День Незалежності на ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра блокбастера «Довбуш»

23 Серпня 2024
310
23 Серпня 2024
12:34

У День Незалежності на ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра блокбастера «Довбуш»

310
Над блокбастером працювали понад 3 тисячі різних фахівців, за 8 місяців було пошито більше тисячі костюмів, понад 50 історичних і природних місць стали локаціями стрічки
У День Незалежності на ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра блокбастера «Довбуш»
У День Незалежності на ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра блокбастера «Довбуш»

У день Незалежності України на телеканалі ICTV2 відбудеться телевізійна прем'єра пригодницько-історичного фільму режисера Олеся Саніна «Довбуш». Про це йдеться у повідомленні пресслужби. 

«Легендарний карпатський лицар став справжнім символом боротьби нашого народу за волю, землю і самих себе. Дивіться масштабний екшн «Довбуш», що вже став подією і одним з найкращих фільмів українського кінематографа, 24 серпня о 20:00», — йдеться у повідомленні.

Події стрічки відбуваються на Гуцульщині у XVIII столітті. Молодий сміливий Олекса Довбуш прагне справедливості і хоче вільно жити на своїй землі. Він очолює повстання проти польської шляхти, до нього приєднується брат Іван Довбуш і багато інших краян. І досі карпатські народні пісні і легенди розповідають про відважного лицаря Довбуша, що перехитрив ворогів і саму смерть…

«Довбуш — близький і зрозумілий усім українцям, бо він став символом боротьби за волю. Гадаю, саме в цьому і є його магія і харизма: він лицар, який бореться за волю свою і інших людей. Це стрічка не тільки про героїв, які беруть до рук зброю, але й про героїнь: як і Марічка, вони відпускають на захист батьківщини тих, кого люблять. Це один з найважливіших сенсів фільму», — вважає режисер Олесь Санін.

В головних ролях знялися справжні зірки і відомі актори українського кіно: Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дарія Плахтій, Роман Ясіновський, Олег Шульга та ін.

Над блокбастером працювали понад 3 тисячі різних фахівців, за 8 місяців було пошито більше тисячі костюмів, понад 50 історичних і природних місць стали локаціями стрічки.

Зйомки масштабної історичної картини тривали понад 5 років, творча команда працювала на натурних локаціях у Карпатах, Дрогобичі, Тернопільській області, Львові та Києві.

Український історичний блокбастер «Довбуш» встановив декілька рекордів. Стрічка стала найдорожчою картиною, її бюджет склав 120 млн. грн. Також «Довбуша» переглянули більше півмільйона глядачів у воєнний 2023 рік.

Нагадаємо, що днями в Києві розпочалися зйомки 16-серійного проєкту каналу ICTV2 «АТП “Рапід”» про двох напарників-водіїв, що доставляють вантажі в різні куточки нашої країни.

Фото: ICTV2 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
310
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду