Акції Netflix зросли на 43% і сягнули рекордної ціни

Акції Netflix зросли на 43% і сягнули рекордної ціни

20 Серпня 2024
260
20 Серпня 2024
22:47

Акції Netflix зросли на 43% і сягнули рекордної ціни

260
Акції Netflix досягли історичного максимуму, оскільки зміни, внесені компанією до своєї стрімінгової платформи, сприяють збільшенню кількості підписників і продажів.
Акції Netflix зросли на 43% і сягнули рекордної ціни
Акції Netflix зросли на 43% і сягнули рекордної ціни

Акції компанії Netflix досягли першого історичного максимуму з 17 листопада 2021 року. Цього року її акції зросли на 43%, додавши 90 млрд доларів до ринкової капіталізації. Про це повідомляє Bloomberg.

Акції Netflix Inc. зростають шосту сесію і досягли історичного максимуму, оскільки зміни, внесені компанією до своєї стрімінгової платформи, сприяють збільшенню кількості підписників і продажів.

20 серпня акції компанії з Лос-Гатоса, штат Каліфорнія, зросли на 3,3% до 711,33 дол, перевищивши внутрішньоденний максимум 2021 року в 700,99 дол. Акції впали після того, як побоювання інвесторів викликало зменшення кількості підписників і посилення конкуренції з боку інших потокових платформ.

Відтоді Netflix вжив заходів, щоб відродити підписку, поборовши практику спільного використання паролів, запровадивши дешевший план підписки з рекламою та інвестуючи в успішні франшизи, наприклад, такі, як романтичний драматичний серіал "Бріджертони".

Ці зусилля також допомогли компанії уникнути зростаючої конкуренції з боку стрімінгових пропозицій від Walt Disney Co., Paramount Global та Apple Inc. У другому кварталі Netflix збільшив свою перевагу над конкурентами, додавши 8,05 мільйонів клієнтів.

Цього року акції компанії зросли на 43%, додавши до її ринкової капіталізації близько 90 мільярдів доларів, згідно з даними Bloomberg. У 2024 році акції також випередили своїх конкурентів і технологічний індекс Nasdaq 100.

Нагадаємо, у 2023 році компанія Netflix вперше у своїй історії випустила майже на 130 програм менше, ніж роком раніше, оскільки два страйки сценаристів та акторів у Голлівуді зупинили кіновиробництво.

Фото: Еl Еconomista

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду