Netflix торік через страйки в Голлівуді випустив майже на 130 програм менше

Netflix торік через страйки в Голлівуді випустив майже на 130 програм менше

8 Січня 2024
720

Netflix торік через страйки в Голлівуді випустив майже на 130 програм менше

720
Після збільшення кількості нових програм за останнє десятиліття випуск падав у кожному кварталі минулого року. Netflix випустив менше фільмів, телевізійних шоу, документальних фільмів та стендап-комедій. За останні три місяці 2023 року сервіс мав найменший список нових випусків за останні п’ять років.
Netflix торік через страйки в Голлівуді випустив майже на 130 програм менше
Netflix торік через страйки в Голлівуді випустив майже на 130 програм менше

Компанія Netflix у 2023 році вперше у своїй історії випустила майже на 130 програм менше, ніж роком раніше, оскільки два страйки сценаристів та акторів у Голлівуді зупинили кіновиробництво. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

За даними What's On Netflix, у 2023 році компанія випустила приблизно на 130 оригінальних програм менше, ніж роком раніше, що означає зменшення кількості випущеного контенту на 16%.

Зазначається, що після збільшення кількості нових програм за останнє десятиліття випуск падав у кожному кварталі минулого року. Netflix випустив менше фільмів, телевізійних шоу, документальних фільмів та стендап-комедій. За останні три місяці 2023 року сервіс мав найменший список нових випусків за останні п’ять років.

Хоча компанія заявила, що страйки голлівудських сценаристів та акторів не дуже вплинули на список створюваного контенту, у другій половині 2023 року виробництво компанії знизилося більше, ніж у першій. Netflix випустив приблизно на 60 серій менше у другому півріччі минулого року, що свідчить про падіння виробництва приблизно на 25%.

Як пише Bloomberg, наслідки страйків будуть впливати на графік випуску програм компанії щонайменше кілька років. Netflix завершив роботу над багатьма шоу, запланованими до випуску у 2023 році, проте роботу над багатьма іншими, які мали вийти у 2024–2025 роках, тільки розпочав. Виробництво багатьох із незавершених програм було відкладено або скасовано.

При цьому падіння випуску не є тимчасовим, оскільки у майбутньому Netflix планує виробляти менше програм, заявив кінопродюсер Скотт Стубер, голова Netflix Film.

Як повідомлялося, голлівудські актори приєдналися до страйку сценаристів, припинивши теле- та кіновиробництво в рамках першого спільного страйку в індустрії за понад шість десятиліть після провалу переговорів з великими кіностудіями та стримінговими сервісами.

Ми також писали про те, що у 2024 році на Netflix вийде не лише багато нових сезонів популярних серіалів: четвертий сезон «Справжнього детектива» з Джоді Фостер, другий — «Андора», «Дому драконів» і «Ворожнечі»; перезавантажують «Шибайголову», завершується «Оповідь служниці», також урешті-решт на нас чекає другий сезон «Гри в кальмара», — а з’явиться й багато нових проєктів. Детальніше про новий контент читайте тут.

Фото з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
720
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду