Пропагандиста з Донецька заочно засудили до 12 років ув’язнення

Пропагандиста з Донецька заочно засудили до 12 років ув’язнення

19 Серпня 2024
1119
19 Серпня 2024
19:24

Пропагандиста з Донецька заочно засудили до 12 років ув’язнення

1119
За даними слідства, він очолював «спілку письменників» у захопленому Донецьку, де закликав до вчинення терористичних актів на території України. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік також брав активну участь у засіданнях окупаційної «народної ради».
Пропагандиста з Донецька заочно засудили до 12 років ув’язнення
Пропагандиста з Донецька заочно засудили до 12 років ув’язнення

Проросійського пропагандиста та депутата окупаційної «народної ради» в захопленому Донецьку Федора Березіна заочно засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Встановлено, що зловмисник був представником "командувача ополчення" і "міністра оборони" квазіутворення. Також зловмисник очолював "спілку письменників" у захопленому Донецьку, де закликав до вчинення терористичних актів на території України», — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення Березін брав участь у засіданнях окупаційної «народної ради». Разом з іншими псевдочиновниками він проголосував за прийняття фейкового закону про приєднання тимчасово окупованих міст до складу Росії.

Суд визнав Березіна винним за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 5 ст.111-1 ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у липні Служба безпеки України зібрала доказову базу на колаборанта Миколу Черкашина — керівника так званого «медіахолдингу “ДНР”». 

Нещодавно Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу ФСБ в Херсоні. Її куратором був окупаційний «перший заступник міністра інформаційної політики» на тимчасово захопленому лівобережжі Херсонщини. 

Раніше громадянину Росії, який обіймав посаду окупаційного «міністра освіти і науки Херсонської області», заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності та виправдовуванні окупації частини України з використанням засобів масової інформації. 

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1119
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду