Дмитро Кошельник йде з посади шеф-редактора видання Vector

Дмитро Кошельник йде з посади шеф-редактора видання Vector

19 Серпня 2024
315
19 Серпня 2024
20:44

Дмитро Кошельник йде з посади шеф-редактора видання Vector

315
Дмитро Кошельник працював у Vector з вересня 2018 року. Наразі він планує працювати в технологічній сфері з фокусом на стартапах.
Дмитро Кошельник йде з посади шеф-редактора видання Vector
Дмитро Кошельник йде з посади шеф-редактора видання Vector

Шеф-редактор видання Vector Дмитро Кошельник з вересня залишає посаду. Своє рішення він пояснив прагненням знайти нові шляхи до зростання. 

У коментарі «Детектору медіа» журналіст розповів, що надалі планує працювати в технологічній сфері з фокусом на стартапах. Наразі невідомо, хто обійме посаду шеф-редактора Vector. 

Зазначимо, що Дмитро Кошельник почав працював у Vector на етапі запуску видання, з вересня 2018 року.

З березня до листопада 2021 року він виконував обов’язки головного редактора та займався перезапуском медіа, а з кінця 2021-го почав керувати редакційною командою на посаді шеф-редактора.

Дмитро Кошельник зауважив, що вважає своїм досягненням те, що Vector вистояв в кризові часи та зміг вирости в самобутнє видання про креативну економіку, «зі своїм поглядом на індустрію та місцями глибоке занурення в широкий ринок технологічного бізнесу».

«Мені дуже подобається ракурс на тому, щоб не просто розказувати про наш локальний ринок, а намагатись широко дивитись на світовий, зокрема, США, який сильно на нас впливає насправді. Думаю, в цьому напрямку потрібно рухатись і далі — до рівня умовного Sifted. Українські стартапи дуже конкурентні на світовій арені, технологічні медіа теж можуть такими бути, якщо подолають цей страх що на заході знають краще чи можуть краще. Бажаю цього колегам», — сказав журналіст. 

Серед основних досягнень він також вважає налагоджену операційку та рубрикатор у медіа.

«За моєї каденції на Vector запрацювала одразу низка рубрик — "Хто ці люди" (розказуємо про стартапи на ранній стадії, які часто ігнорують інші медіа), "Як ви думаєте" (інтерв’ю в стилі "правила життя" з головними підприємцями та лідерами думок креативної економіки на кшталт Федоріва, Федорова та Гороховського). Також "Як вони працюють" — про роботу вже більш великих компаній і людей що стоять за ними. Я не кажу, що сам все придумав і зробив, але моїм завданням було це розвивати, що думаю цілком вдалося», — зазначив Кошельник.

Зрештою, медійник зауважив, що пишається людьми, які розвивались упродовж цих років під його керівництвом.

«Частина з них перейшли в інші сфери. Проте, наприклад, та ж Юлія Ткач, яка зараз є керівницею новин Vector та розвиває рубрику "Хто ці люди", прийшла до нас з плюсів в кінці 2022-го і дуже швидко перетворилась на одну з кращих технологічних журналісток в Україні, на мій погляд. Думаю, я також причетний до її зростання», — резюмував Дмитро Кошельник.

Нагадаємо, у червні 2018 року колишня шеф-редакторка видання L’Officiel Online, засновниця нетворкінг-платформи «Charitum» Даша Зарівна запустила новий інтернет-журнал про технології і бізнес Vector. З лютого 2020 року вона є радницею голови Офісу президента Андрія Єрмака.  

Наприкінці грудня 2019 року посаду головного редактора інтернет-видання Vector залишив Антон Полєсков.

З 1 січня 2020 року його замінив Денис Маракін. Він пішов з посади наприкінці березня 2021 року, після чого до листопада 2021 року ці обов'язки виконував Дмитро Кошельник. Нині головною редакторкою Vector є Єлизавета Бордунова. 

Фото: Дмитро Кошельник/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
315
Читайте також
19.08.2024 12:28
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
726
09.08.2024 17:22
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 459
12.09.2022 08:31
«Детектор медіа»
727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду