Олена Зеленська: «Повернення територій і справедливе засудження Росії — складова перемоги України»

Олена Зеленська: «Повернення територій і справедливе засудження Росії — складова перемоги України»

18 Серпня 2024
429
18 Серпня 2024
17:14

Олена Зеленська: «Повернення територій і справедливе засудження Росії — складова перемоги України»

429
Перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю британському лорду Майклу Ешкрофту для Daily Mail і The Mail on Sunday заявила, що справедливість для України містить не лише повернення захоплених Росією територій, але й міжнародне засудження російських злочинів.
Олена Зеленська: «Повернення територій і справедливе засудження Росії — складова перемоги України»
Олена Зеленська: «Повернення територій і справедливе засудження Росії — складова перемоги України»

Справедливістю для України буде не лише повернення людей і територій, які захопив нападник, а й справедливе засудження на світовому рівні злочинів Росії.

Про це перша леді Олена Зеленська сказала в інтервʼю лорду Майклу Ешкрофту для британської медіаплатформи Daily Mail і The Mail on Sunday.

Олена Зеленська подякувала йому та всій Британії за підтримку, яка дуже надихає й допомагає. Зокрема, в інтервʼю перша леді прокоментувала пропозиції поступитися територіями заради миру.

«У багатьох міфах світу є сюжет про дракона, якому регулярно віддають у жертву дівчину, щоб задобрити чудовисько. Але правда в тому, що задобрити зло неможливо. Так само і з державою-агресором. Якщо дати нападнику час, він використає це для підсилення, і за 5-8-10 років протистояти йому доведеться вже нашим дітям. Пропонувати таке «перемир’я» може лише той, хто нікого не втратив. Тим часом Росія придумує нові способи нас убивати», — зазначила перша леді.

На запитання про особисте ставлення до очільника Кремля Володимира Путіна після того, як російська армія завдала удару по дитячій лікарні «Охматдит», Зеленська відповіла, що багато людей уже давно не сприймають його персону як особистість.

«Це якийсь колективний монстр, який керує цією країною і він дійсно не сам, — його оточення політичне керівництво цієї країни, — вони всі разом приймають це рішення. Мені набагато цікавіше, хто ця людина, хто цей офіцер російської армії, який натиснув на кнопку, знаючи, що він запускає ракету на дитячу лікарню. Те, що вони це знали, це 100%. Це вже доведено», — сказала Олена Зеленська.

Вона також наголосила, що дуже важливо, аби російські зловмисники постали перед судом за воєнні злочини.

«Для нас це один з аспектів перемоги. Коли нас спитають, як ви бачите перемогу, це не тільки повернення до кордонів 1991 року. Це повернення справедливості. Це має статися, щоб більше ця війна знову не могла початися», — відзначила перша леді.

Олена Зеленська також нагадала про четвертий Саміт перших леді та джентльменів, який відбудеться 12 вересня в Києві й буде присвячений безпеці дітей. Його учасники шукатимуть рішень для захисту дітей від сучасних загроз, зокрема під час воєнних конфліктів.

«Страждання дітей рвуть серце, ми, дорослі світу, завинили їм безпеку. Зробити їхнє дитинство кращим – нормальне бажання кожної нормальної людини», — наголосила Олена Зеленська.

Довідка. Майкл Ешкрофт – лорд і меценат, який уже увосьме відвідує Україну з початку повномасштабного російського вторгнення. Він також активно співпрацює з Фундацією Олени Зеленської у гуманітарних проєктах для допомоги українцям, постраждалим від російської агресії.

Нагадаємо, Олена Зеленська закликала українців стежити за тим, що вони споживають з медіа.

Фото: Офіс президента України. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
429
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду