У Британії мізогінію хочуть прирівняти до форми тероризму

У Британії мізогінію хочуть прирівняти до форми тероризму

18 Серпня 2024
1523
18 Серпня 2024
15:54

У Британії мізогінію хочуть прирівняти до форми тероризму

1523
Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Єветт Купер оголосила про нову стратегію боротьби з екстремізмом. Вона пообіцяла жорсткі заходи проти поширення «шкідливих і ненависних ідей», зокрема проти женоненависництва.
У Британії мізогінію хочуть прирівняти до форми тероризму
У Британії мізогінію хочуть прирівняти до форми тероризму

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Єветт Купер заявила про рішучі плани уряду посилити боротьбу з екстремізмом, зокрема з такими проявами, як екстремальна мізогінія та ультраправий радикалізм. Вона оголосила про запуск нового підходу до протидії екстремістським ідеологіям, який включатиме як онлайн-середовище, так і реальне життя.

Про це пише The Guardian.

Для розроблення нової стратегії Міністерство внутрішніх справ Британії ініціювало швидкий огляд, який має на меті оцінити весь ідеологічний спектр та виявити прогалини в чинній системі. Огляд охопить ісламський та ультраправий екстремізм, а також нові тенденції, такі як екстремальна мізогінія, яка набирає обертів в інтернеті. Окрім цього, особливу увагу буде приділено причинам і процесу радикалізації молоді, як в онлайн-просторі, так і офлайн.

Купер підкреслила, що останніми роками дії щодо протидії екстремізму були значно ослаблені, що призвело до зростання кількості молоді, залученої до радикальних рухів через інтернет. Вона наголосила, що «підбурювання до ненависті у будь-якій формі підриває основу нашої спільноти і демократію».

У відповідь на критику, що попередні урядові стратегії були застарілими, Купер зазначила, що ця ініціатива стане основою для виконання передвиборчих обіцянок її партії щодо запобігання поширенню ненависницьких ідеологій. Вона також зазначила, що робота над новою стратегією буде тісно пов'язана зі співпрацею з громадами для створення широкого консенсусу та підтримки.

Ініціатива міністерки стала відповіддю на численні попередження з боку поліції та колишніх урядових радників про зростання екстремізму та розповсюдження небезпечних матеріалів в інтернеті. Дама Сара Хан — колишня незалежна радниця уряду з питань соціальної згуртованості та протидії екстремізму — нещодавно різко розкритикувала попередні дії уряду, стверджуючи, що Велика Британія «залишилася відкритою для ультраправого насильства» через недооцінку загроз.

Купер наголосила, що «ці дії підкреслять новий стратегічний підхід уряду до боротьби з екстремізмом», що передбачає як активну протидію, так і роботу з громадами, щоб побудувати консенсус і підтримку для нових планів.

Нагадаємо,  у британських школах запровадять курс, спрямований на боротьбу з фейковими новинами.

Фото: Richard Saker/The Guardian.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1523
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду