До 12 років ув'язнення засудили гендиректора окупаційної ТРК «Крим»

До 12 років ув'язнення засудили гендиректора окупаційної ТРК «Крим»

14 Серпня 2024
366
14 Серпня 2024
19:49

До 12 років ув'язнення засудили гендиректора окупаційної ТРК «Крим»

366
Прокурори автономії в суді довели, що засуджений відразу після окупації півострова військовими Росії почав працювати на ворога
До 12 років ув'язнення засудили гендиректора окупаційної ТРК «Крим»
До 12 років ув'язнення засудили гендиректора окупаційної ТРК «Крим»

В Україні засудили генерального директора окупаційної телерадіокомпанії «Крим» до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє прокуратура АРК та Севастополя.

«За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя 12 років позбавлення волі отримав генеральний директор окупаційного медіахолдингу "Телерадіокомпанія Крим" Його визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України), посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України), виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України)». – йдеться у повідомленні.

Прокурори автономії в суді довели, що засуджений відразу після окупації півострова військовими Росії почав працювати на ворога. Він обіймав різні посади в ЗМІ та окупаційній адміністрації, зокрема головного редактора телеканалу «Перший Кримський», заступника міністра інформації і зв’язку Криму тощо.

Зазначається, що у квітні 2020 року засуджений добровільно обійняв посаду генерального директора окупаційної «АНО «Телерадіокомпанія Крим», до якої входить 16 проросійських медіа, наприклад найбільші «кремлівські рупори» тимчасово окупованого півострова «Перший кримський» та «Крим 24».

На своїй посаді «медійник» бере активну участь у проведенні політичних та інформаційних заходів задля підтримки збройної агресії Росії проти України, здійснює пропагандистську діяльність та просуває російські наративи, впливаючи у такий спосіб на свідомість мешканців окупованих територій.

Окрім того, засуджений через власну сторінку у соціальні мережі розповсюджує матеріали із закликами до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу та зміни меж її державного кордону.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що висловлювання засудженого містять виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, вчинення дій та поширення ідей, спрямованих на зміну меж території та державного кордону, а також спрямовані на підтримку рішень та дій держави-агресора.

Нагадаємо, що раніше на Донеччині судитимуть чотирьох співробітників окупаційного телеканалу, які працюють на Росію у тимчасово окупованому Маріуполі. 

Фото: прокуратура АРК та Севастополя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
366
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду