Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення на фронті

Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення на фронті

6 Серпня 2024
36606
6 Серпня 2024
21:57

Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення на фронті

36606
У боях на Донецькому напрямку Андрій Валенський отримав черепно-мозкову травму, контузію, множинні переломи та опіки. Колеги актора відкрили збори на його лікування та реабілітацію.
Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення на фронті
Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення на фронті

Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення у боях на Донецькому напрямку. Про це в соцмережах повідомляють колеги та друзі актора, які збирають кошти на його лікування та реабілітацію.

Повідомляється, що Андрій Валенський отримав черепно-мозкову травму, контузію, множинні переломи та опіки.

Перше фото Валенського після операції опублікував актор Театру на Подолі й театру «Золоті ворота» Артем Мяус.

«Де б ще зустрілися) Андрій Валенський, живий! Трохи покоцаний, але живий! Відновлюється в Києві!» — написав Мяус.

Згодом колеги Андрія Валенського повідомили, що поранення він отримав у боях в Донецькій області, між Кліщіївкою та Іванівським. Зараз він проходить лікування в Києві, на нього чекає ще декілька операцій та реабілітація.

«У Андрія Валенского черепно-мозкова травма, контузія, розбите та зашите обличчя, зламаний ніс, зламана ліва рука, обпечена права рука, роздроблене праве стегно, — повідомила акторка Римма Зюбіна. — У мене 35 тисяч читачів і 5 тисяч друзів, і я прошу допомоги. Якщо кожен з вас надішле хоча би 35 грн, ми допоможемо актору Андрію Валенському, який працював у театрі ім. Тараса Шевченка у Харкові, театрі ім. Лесі Українки й у театрі Драми та Комедії на Лівому березі Дніпра у Києві і ціною свого життя та здоров’я захищає нас».

Колеги актора відкрили декілька зборів, щоби йому допомогти. Дописи з реквізитами для донатів опублікували директорка Театру на лівому березі Олеся Жураківська, акторки Ірма Вітовська, Анастасія Карпенко та інші.

«Тут новий збір для нашого дорогого колеги, воїна, блискучого актора Андрій Валенський.
Ми немало зборів закрили, друзі, та й попереду, на жаль, ще будуть..
Але впевнена, ми швиденько з ним впораємося. Андрієві треба кошти на операцію і реабілітацію, а у Бога нема інших рук і сердець, крім наших. P.s: обовʼязково додивіться відео до кінця, гляньте, як у Андрія теплішають очі, коли він каже про наш #leftbanktheater.
Посилання на банку Андрія - https://send.monobank.ua/jar/4X672Yc7RU.
І ще : зробіть репост, будь ласка», - закликала Олеся Жураківська.

Андрій Валенський — актор театру та кіно, грав у серіалах «Слуга народу», «Розтин покаже», «Пес», «Останній яничар», «Поганий хороший коп», «Жіночий лікар». До повномасштабного вторгнення працював у Харківському українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки та у київському Театрі драми та комедії на лівому березі. 

Головне фото: фейсбук-сторінка Андрія Валенського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36606
Читайте також
09.04.2024 17:34
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
57 176
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду