Помер актор і військовий Андрій Доманський

Помер актор і військовий Андрій Доманський

9 Квітня 2024
54869
9 Квітня 2024
17:34

Помер актор і військовий Андрій Доманський

54869
Андрій Доманський працював у театрі майже 25 років, а на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну долучився до лав ЗСУ.
Помер актор і військовий Андрій Доманський
Помер актор і військовий Андрій Доманський

Пішов у засвіти провідний театральний актор та військовослужбовець Андрій Доманський. Про це повідомили його колеги з Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги.

«Ти завжди був щирим і добрим. Завжди йшов вперед до своєї мети. Ти вмів підтримати словом і ділом. Завжди усміхнений. Мудрий, відвертий, емоційний. Неймовірно талановитий, харизматичний. Ти любив театр, а театр любив тебе», — йдеться у фейсбук-дописі.

За словами побратима Олега Сафтюка, Доманський отримав важку контузію в бою, проходив лікування, а згодом був списаний зі служби.

«Помер мій друг, мій побратим Андрій Доманський "Артист". Разом пройшли з початку повномасштабної. Воювали з Макарова і до Херсона. Разом штурмували 17-ту точку, що під Білогіркою на Херсонщині, тримали оборону. Саме він витягнув мене пораненого з окопу і прикривав відхід. У тому бою Андрій отримав важку контузію… Потім разом по шпиталях… лікування, ВЛК. Його списали, я зрадів. Сказав, поживеш іще трошки… А він писав вірші про побратимів, дружбу і війну. Доманський був професійним артистом, грав в Житомирському театрі імені Кочерги. Я мріяв прийти на його спектакль… Творча людина з великим серцем, яке вже не б'ється. Прощай, мій друже, дякую Богу за тебе» — написав Сафтюк.

Фото: Олег Сафтюк / фейсбук

Прощання із захисником відбудеться 10 квітня о 12:00 у фоє театру.

Андрій Доманський працював актором упродовж майже 25 років і зіграв понад 40 ролей. Від початку повномасштабного вторгнення став на захист країни. Мав позивний «Артист».

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Андрія Доманського.

Фото: Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
54869
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду