Японія та Україна планують співпрацювати для відновлення культурної інфраструктури

Японія та Україна планують співпрацювати для відновлення культурної інфраструктури

2 Серпня 2024
522
2 Серпня 2024
11:40

Японія та Україна планують співпрацювати для відновлення культурної інфраструктури

522
Зараз Україна активно посилює роботу з прифронтовими територіями, які найбільше піддаються впливу ворожої пропаганди.
Японія та Україна планують співпрацювати для відновлення культурної інфраструктури
Японія та Україна планують співпрацювати для відновлення культурної інфраструктури

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA та Міністерство культури та інформаційної політики планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури. Про це йдеться у повідомленні на сайті МКІП.

1 серпня відбулась зустріч т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з командою Японського агентства міжнародного співробітництва JICA. Сторони обговорили можливу підтримку України щодо реалізації інфраструктурних проєктів у сфері культури.

«Ми працюємо над приведенням у відповідність до технічних вимог сховищ для культурних цінностей у музеях. Ми також маємо потребу у створенні спеціалізованого депозитарію, зокрема, розробці проєктної документації та фінансовій підтримці технічного переоснащення. Крім того, ще один глобальний проєкт — реновація Національного реставраційного центру. Ця інституція працює на максимумі своїх можливостей, але в орендованому непристосованому приміщенні. Ми вже знайшли приміщення для релокації. Нині потребуємо переоснащення та підвищення кваліфікації працівників», — розповів Ростислав Карандєєв.

Він наголосив, що зараз Україна активно посилює роботу з прифронтовими територіями, які найбільше піддаються впливу ворожої пропаганди, а тому цікавить співпраця з японською стороною щодо інформаційної підтримки цих регіонів.

«Наша команда займається питаннями відбудови та відновлення України. Ми надаємо допомогу, мета якої забезпечити екстрені потреби, проте ми зацікавлені й у співпраці щодо питань сфери культури, бо ми розуміємо її можливості. Культура є джерелом енергії для безпосередньої відбудови та відновлення міст конкретних країн», — зазначив заступник генерального директора Групи місцевого та регіонального розвитку Департаменту управління інфраструктурою Головного офісу JICA Наомічі Муроока.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про початок подання заявок для відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини.

Фото Антоніни Вишневської / МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду