У Києві презентували інформаційний інтернет-портал «Новини ветеранів»

У Києві презентували інформаційний інтернет-портал «Новини ветеранів»

1 Серпня 2024
526
1 Серпня 2024
21:52

У Києві презентували інформаційний інтернет-портал «Новини ветеранів»

526
Портал засновано з метою надання інформаційної допомоги ветеранам війни та їхнім родинам, а також покращення обізнаності ветеранів у соціальній, правовій, медичній та інших сферах.
У Києві презентували інформаційний інтернет-портал «Новини ветеранів»
У Києві презентували інформаційний інтернет-портал «Новини ветеранів»

У Києві презентували інтернет-портал «Новини ветеранів», який має на меті поширювати інформацію про успішні ветеранські проєкти, заходи місцевих органів влади та ініціативи самих ветеранів і волонтерів. Про це автори проєкту розповіли на пресконференції «“Новини ветеранів” — портал про ветеранів і для ветеранів», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Повідомляється, що портал «Новини ветеранів» засновано громадською організацією «Спілка ветеранів АТО» з метою надання інформаційної допомоги ветеранам війни та їхнім родинам, а також покращення обізнаності ветеранів у соціальній, правовій, медичній та інших сферах. 

Автори проєкту зазначили, що в Україні досі немає централізованої системи для інформування ветеранів та їхніх сімей про зміни в законодавстві, соціальному захисті та реабілітації. За задумом, портал «Новини ветеранів» має заповнити цю прогалину. 

Як повідомив редактор порталу Олександр Кухаренко, інформаційний ресурс покликаний обстоювати ідею захисту і допомоги ветеранам на всіх рівнях. 

«Багато наших авторських матеріалів присвячено юридичним проблемам щодо зниклих безвісти та загиблих героїв. Є достатньо гострі матеріали, що стосуються нехтування чинними законами, які стосуються ветеранів, зокрема, в медичних закладах, зловживання керівників територіальних громад у питаннях, пов’язаних із загиблими бійцями», — сказав Олександр Кухаренко. 

За словами начальника штабу ГО «Спілка ветеранів АТО» Владислава Якименка, портал також надає ветеранській спільноті безкоштовну юридичну допомогу. 

«Маємо безкоштовну юридичну допомогу ветеранам і членам їхніх родин. Юристи порадять і проконсультують людей, що їм потрібно робити та як ефективно й швидко отримати допомогу з того чи іншого питання. Війна — це завжди хаос, а цивільні люди не завжди орієнтуються в складних юридичних питаннях. На порталі є вся інформація щодо юридичних послуг та контакти адвокатів», — поінформував Владислав Якименко. 

Менеджерка з комунікацій порталу Марія Нігматова розповіла, що інформаційний ресурс також має на меті зробити опіку над ветеранами системною та всебічною. 

«У нас дуже багато ініціатив, за які ми вдячні громадським та волонтерським організаціям, державі. У нас є точкові моменти, коли реінтеграцією ветеранів займаються й опікуються. Але хотілося б, щоб це стало системою, певним випрацюваним механізмом із повною концентрацією на всі аспекти й питання ветеранської спільноти», — наголосила Марія Нігматова. 

Нагадаємо, у червні в Україні запустили е-Карту послуг для ветеранів війни. Вона відображає послуги, які пропонують ветеранам, їхнім родинам чи сім’ям загиблих воїнів держава, недержавні й міжнародні організації.

Електронна карта для ветеранів війни містить інформацію щодо організацій, які надають психологічну підтримку, медичну допомогу, щодо розвитку ветеранських об’єднань, підприємницьких ініціатив ветеранів, про грошову та гуманітарну допомогу, працевлаштування, житлові та медичні програми, протезування, підтримку ментального здоров’я, адаптивний спорт, дозвілля тощо.

Карта доступна на платформі «е-Ветеран».

Користувачі мають змогу відфільтрувати інформацію за:

  • місцем надання послуг в областях та громадах;
  • типами послуг;
  • їхнім описом, категорією отримувачів та умовами надання.

Станом на 1 липня на електронну карту послуг для ветеранів війни внесено інформацію про майже 9,5 тисяч послуг

е-Карта оновлюється щодня.

Читайте також: 

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
526
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду