ДБР перевіряє, звідки Дубінський взяв кошти на нерухомість в Іспанії: можливо, з Росії

ДБР перевіряє, звідки Дубінський взяв кошти на нерухомість в Іспанії: можливо, з Росії

29 Липня 2024
764
29 Липня 2024
17:31

ДБР перевіряє, звідки Дубінський взяв кошти на нерухомість в Іспанії: можливо, з Росії

764
Правоохоронці перевіряють джерела фінансів для придбання нардепом майна за кордоном, зокрема від громадян РФ.
ДБР перевіряє, звідки Дубінський взяв кошти на нерухомість в Іспанії: можливо, з Росії
ДБР перевіряє, звідки Дубінський взяв кошти на нерухомість в Іспанії: можливо, з Росії

Державне бюро розслідувань перевіряє, звідки народний депутат Олександр Дубінський і члени його сім'ї отримали кошти на придбання нерухомості в Іспанії, зокрема й від громадян Росії. Про це ДБР розповіло у відповідь на запит Liga.net.

У Бюро пояснили, що слідчі вивчають обставини набуття Дубінським, членами його сім'ї та близькими особами нерухомості за кордоном, зокрема й на території Іспанії. Правоохоронці перевіряють джерела фінансів для придбання майна, зокрема від громадян Росії.

З метою підтвердження такої інформації, слідчі проводять усі необхідні дії, включно й у межах міжнародного співробітництва, повідомило ДБР.

Досудове розслідування відбувається в окремому кримінальному провадженні за фактом можливого «відмивання» майна, одержаного злочинним шляхом, а також ухилення від сплати податків Дубінським. 

Раніше  голова громадської ініціативи «Голка» Ірина Федорів із посиланням на інформацію від своїх співрозмовників у спецслужбах розповідала, що кошти рідним Дубінського могли надходити  кількома транзакціями від росіянок — Ксенії Кац і її матері Олени, після чого відбулася купівля нерухомості.

Нагадаємо, 13 листопада 2023 року Олександру Дубінському повідомили про підозру в державній зраді. Як з’ясували правоохоронці, нардеп разом з екснардепом Андрієм Деркачем належав до злочинної організації, яку сформувало ГРУ РФ, і «працював» на росіян під псевдонімом Буратіно. Основним завданням цієї організації була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація країни на міжнародній арені. Слідчі встановили, що Дубінський поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави, зокрема про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2020 році.

Крім того, Дубінський раніше отримав також підозру у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів. Наприкінці червня 2023 року Дубінський виїхав за кордон, нібито супроводжуючи тяжкохворого батька. Перебуваючи за кордоном, він підписував офіційні документи, що може свідчити про їх підроблення. Також, за даними ДБР, Дубінський допоміг брату своєї співмешканки виїхати за кордон через систему «Шлях» для особистої вигоди. У 2021 році Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського — щодо можливого ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Наразі Олександр Дубінський перебуває в загальній камері Київського слідчого ізолятора

У минулому Дубінський тривалий час працював на «1+1». У 2010 році став креативним продюсером департаменту журналістських розслідувань телеканалу, а у 2014 році — ведучим програми «Гроші». Крім того, з 2012 року під керівництвом Олександра Дубінського на телеканалі «1+1» почала виходити програма «Українські сенсації». Як писав MediaSapiens, окремі випуски «Українських сенсацій» виглядали як політичні замовлення, причому за своїм змістом перегукувалися з інтересами власника телеканалу Ігоря Коломойського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
764
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду