Стрічку «Ти — космос» покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

Стрічку «Ти — космос» покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

25 Липня 2024
448
25 Липня 2024
15:13

Стрічку «Ти — космос» покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

448
Світова прем'єра дебютного фільму режисера відбудеться в програмі Discovery
Стрічку «Ти — космос» покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто
Стрічку «Ти — космос» покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

Українську стрічку «Ти — космос» режисера Павла Острікова відібрано до офіційної програми Discovery («Відкриття») Міжнародного кінофестивалю у Торонто. Стрічку, створену кінопродакшеном ForeFilms, першими побачать глядачі одного з найбільших та найпрестижніших кінофестивалів світу. Про це «Детектору медіа» повідомили в агенції Move in Movie.

Повнометражний дебют режисера і сценариста Павла Острікова, відомого за короткометражними стрічками «Ґолден лав», «Випуск’97», «Mia Donna» та іншими, потрапив до програми Discovery, в якій представлені найкращі роботи дебютантів з усього світу. Орієнтовна дата світової прем’єри — 8 вересня.

«Я почав працювати над фільмом «Ти — космос» ще у 2015 році, навіть не уявляючи, куди приведе мене ця історія. За всі ці роки вона стала для мене всім: прихистком у важкі часи, уявним «макгафіном», що вів мене уперед і, звичайно, непростою головоломкою, яку я відчайдушно намагався вирішити разом з великою командою. Зараз я відчуваю лише радість, що нарешті ця історія про останнє кохання у Всесвіті зустрінеться з глядачем. Кінофестиваль у Торонто — це один з найкращих кіномайданчиків у світі, і мені дуже приємно почати наш шлях саме з нього. За цим фільмом стоїть багато зусиль та праці великої кількості людей, і я хочу подякувати кожному за те, що повірили у цю історію і вирушили разом зі мною досліджувати цей незбагненний космос», — прокоментував Павло Остріков.

Фільм «Ти — космос» розповідає про космічного далекобійника Андрія, який після вибуху Землі залишається єдиною живою людиною. Так буде доти, доки на зв’язок з героєм не вийде французька вчена Катрін. Незважаючи на величезну відстань, Андрій летить побачитись із нею — назустріч останньому в світі коханню.

Зйомки фільму розпочались ще до повномасштабного вторгнення і закінчились у 2023 році. Для того, аби відтворити космічний побут головного героя, якого втілив Володимир Кравчук, було збудовано п’ять житлових модулей та декілька елементів екстер‘єру космічного корабля, як от люки для виходу в відкритий космос. Декорації монтувались близько двох місяців.

«Цей фільм створювався всупереч всьому: від масштабу задуму до викликів сьогодення. Здавалося абсолютно нереальним створити справжній український Sci-Fi з невеликим бюджетом. Мені про це казали всі продюсерські лабораторії. Але ми наполегливо до цього йшли і створили неможливе, — каже продюсер стрічки Володимир Яценко. — Ми продовжуємо створювати ті фільми, які подобаються і фестивальній публіці, і широкому глядачу. Відбір фільму на кінофестиваль у Торонто свідчить про велику фестивальну зацікавленість світової спільноти в стрічці. А в тому, що вона стане абсолютним комерційним хітом в Україні, я впевнений. «Ти — космос» — фільм про нас, для нас, з прекрасним актором, який фактично відіграє моновиставу, і з потужним режисером-дебютантом, що не побоявся взятися за таку серйозну тему, пройшов всі складності продакшену і отримав чудовий професійний старт».

Стрічку створено за підтримки Держкіно України. Виробник — компанія ForeFilms, співзасновники якої Володимир та Анна Яценко виступили продюсерами стрічки.

Фільм «Ти — космос» отримав нагороду First Cut Lab Award у програмі Ukrainian Films Now в межах Каннського кіноринку Marché du Film, а також був представлений на пітчигах в Frontieres Fantasia Fest (Montreal), Les Arcs Co-production Villaige, Frontieres Cannes Showcase. Фільм був підтриманий грантовою програмою з постпродакшну від Української кіноакадемії у партнерстві з Netflix, а також Європейським фондом солідарності з українським кіно (ESFUF).

Під час виробництва стрічки до команди доєдналися бельгійські копродюсери Антон Іффланд Штетнер і Єва Куперман зі Stenola Productions. Робота над фільмом відбувалась в рамках продюсерської програми ACE Producers Network 30 і пост-продакшен треннінгу APostLab (Netherlands). У 2024 році «Ти — космос» став одним з переможців програми proMOTION 2024 Українського інституту.

Міжнародний кінофестиваль у Торонто відбудеться 5-15 вересня.

Міжнародний кінофестиваль у Торонто — щорічний кінофестиваль, який проводиться в Торонто (Канада) з 1976 року. Фестиваль Фестивалів (перейменований у Міжнародний кінофестиваль у Торонто в 1995 році) познайомив світ з такими митцями, як Райнер Вернер Фассбіндер, Вернер Герцоґ і Вім Вендерс.

Нагадаємо, що раніше чотирисерійний фільм «Ботоферма» виробництва компанії Osnova Film відтепер доступний для перегляду на онлайн-платформі Netflix.

Читайте також: 

Фото: Move in Movie

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
448
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду