Георгій Тихий став речником МЗС України

Георгій Тихий став речником МЗС України

15 Липня 2024
908
15 Липня 2024
18:52

Георгій Тихий став речником МЗС України

908
З березня 2020 по липень 2024 року він працював радником із комунікацій міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.
Георгій Тихий став речником МЗС України
Георгій Тихий став речником МЗС України

Колишнього радника міністра закордонних справ України з питань комунікацій Георгія Тихого призначили речником МЗС України. Про це свідчить інформація на сайті відомства. 

На цій посаді він замінив Олега Ніколенко, який склав обов'язки у березні 2024 року.

У коментарі «Детектору медіа» Георгій Тихий розповів, що конкурс на посаду оголосили ще до того, як Ніколенко поїхав працювати генконсулом у Торонто, утім, після цього відбувалися тривалі спецперевірки, які успішно завершилися лише зараз.

«Ті функції, які виконував як радник, продовжую виконувати і на новій посаді. Але я не один в МЗС, у нас велика команда і ми разом працюємо. Є департамент публічної дипломатії та комунікацій, де багато чудових людей, є моя команда у пресслужбі. Так що спільно виконуємо поставлені задачі», — сказав Тихий.

За його словами, пріоритетами пресслужби МЗС залишаються «оперативність, професійність та результативність в комунікаційній битві за реальність». Відомство продовжить працювати над протидією російській агресії та захистом інтересів України, громадян і бізнесу у світі.

Зазначимо, що з 2008 року Георгій Тихий працював у медіа, зокрема був редактором і репортером на програмах Савіка Шустера, продюсером першого телеканалу Німеччини ARD в Україні, власним кореспондентом інформаційного агентства «Укрінформ». У 2014 році висвітлював для німецького телебачення події Революції гідності та початку російської агресії на сході України.

У серпні 2014 року разом із колегою Іваном Любиш-Кірдеєм потрапив в оточення в Іловайську, де зняв документальний фільм про українських героїв-добровольців в оточеному місті. У 2018 році заснував корпункт Укрінформу в Нью-Йорку.

У жовтні 2019-го він став прессекретарем віцепрем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції, а вже з березня 2020 по липень 2024 року працював радником із комунікацій міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Читайте також: 

Фото: МЗС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
908
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тихіше їдеш...
16 год. тому
Не "заснував корпункт Укрінформу в Нью-Йорку", а був відправлений туди батьком-головредом Укрінформу. Успіхів у подальшій кар'єрі )))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду