На 15-му Одеському МКФ покажуть документальний фільм про Шинейд О’Коннор

На 15-му Одеському МКФ покажуть документальний фільм про Шинейд О’Коннор

12 Липня 2024
679
12 Липня 2024
09:43

На 15-му Одеському МКФ покажуть документальний фільм про Шинейд О’Коннор

679
Виконавчою продюсеркою стрічки «Ніщо не зрівняється» — захопливого портрету Шинейд O’Коннор стала Ліза Марі Руссо.
На 15-му Одеському МКФ покажуть документальний фільм про Шинейд О’Коннор
На 15-му Одеському МКФ покажуть документальний фільм про Шинейд О’Коннор

Цьогоріч на 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі відбудеться спеціальний показ фільму «Ніщо не зрівняється» про життя Шинейд O’Коннор. Про це йдеться в повідомленні на сайті кінофестивалю.

Там зазначають, що виконавчою продюсеркою стрічки «Nothing Compares» («Ніщо не зрівняється») — захопливого портрету Шинейд O’Коннор стала Ліза Марі Руссо.

Фільм Кетрін Ферґюсон описує феноменальний підйом, а згодом витіснення культової ірландської співачки з мейнстриму попмузики.

«Кіно сфокусоване на ключовому періоді життя Шинейд О’Коннор (з 1987 по 1993 рік), коли вона залишалася відвертою — як у висловлюваннях, так і в своїх піснях, — попри надзвичайний успіх та славу. Режисерка аналізує шлях виконавиці крізь призму сучасного фемінізму, використовуючи вражаючу бібліотеку архівних матеріалів, зокрема музичні відео, що закріпили за співачкою культовий статус. Фільм також підтверджує факт небажання Шинейд О’Коннор іти на компроміси в галузі, котра часто вимагала цього», — йдеться в повідомленні кінофестивалю. 

Ліза Марі Руссо — кінематографістка та продюсерка, яка очолювала три фонди Великої Британії. Її фільми демонструвалися на престижних фестивалях по всьому світу, в кінотеатрах, на телебаченні та на стрімінгових платформах. 

Також вона керувала фондом BFI Doc Society Fund з 2018 по 2021 рік, а потім була виконавчою продюсеркою окремих проєктів. У 2009 році разом з Кейт Огборн заснувала Fly Film. Вона є консультанткою Sheffield DocFest MeetMarket і ACE Producers, співпродюсеркою Autofiction Films українського документального фільму «Поема для маленьких людей» і альтернативна членкиня журі Європейського фонду солідарності з українським кіно.

15-й ОМКФ проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу, Українського культурного фонду та Польського інституту в Києві.

Нагадаємо, що цьогоріч на 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі покажуть польські стрічки «Ігровий майданчик Путіна» режисера Конрада Шолайського та «Майже нічого» режисера Ґжеґожа Дембовського.

Напередодні оголосили склад журі, яке оцінюватиме фільми Національної конкурсної програми.

До Національної конкурсної програми 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) увійшло 10 повнометражних фільмів

Читайте також: 

Фото: ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
679
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду