Тібо Бруттен став гендиректором «Репортерів без кордонів»

Тібо Бруттен став гендиректором «Репортерів без кордонів»

11 Липня 2024
495
11 Липня 2024
15:36

Тібо Бруттен став гендиректором «Репортерів без кордонів»

495
Тібо Бруттен долучився до «Репортерів без кордонів» у 2014 році. З 2021 року він виконував обов’язки заступника генерального директора, а в березні 2024-го тимчасово обіймав посаду генерального менеджера разом із директоркою із ресурсів і розвитку Елоді Тручон.
Тібо Бруттен став гендиректором «Репортерів без кордонів»
Тібо Бруттен став гендиректором «Репортерів без кордонів»

Рада директорів «Репортерів без кордонів» (RSF) призначила Тібо Бруттена генеральним директором неурядової організації під час засідання 9 липня. Про це йдеться на сайті RSF.

«Ми переконані, що Тібо Бруттен є ідеальною людиною для керівництва RSF на цій новій фазі її розвитку, в контексті, коли право на інформацію стикається з проблемами в усьому світі. Досвід Тібо та його довгострокова відданість організації будуть безцінними активами. Ми знаємо, що він прагне підтримувати шлях, прокладений Крістофом Делуаром, який твердо вірив, що захист права на інформацію залежить не лише від журналістів, але й від усіх громадян. Ми бажаємо Тібо Бруттену успіхів у його новій ролі», — сказав П'єр Хаскі, президент RSF.

37-річний Тібо Бруттен обіймав різні посади з моменту приєднання до «Репортерів без кордонів» у 2014 році, а з 2021 року виконував обов’язки заступника генерального директора. У березні він також тимчасово обіймав посаду генерального менеджера разом із директоркою із ресурсів і розвитку Елоді Тручон.

Як зауважила пресслужба організації, Бруттен допоміг розробити деякі головні ініціативи RSF, як-от Ініціатива журналістської довіри (JTI), евакуація афганських журналістів, центри свободи преси в Україні, втеча журналістки Марини Овсяннікової з Росії і супутниковий пакет «Свобода», який транслює незалежні новини для російськомовних користувачів. З 2016 року Бруттен також брав участь у французьких кампаніях проти зростаючого тиску бізнесмена Вінсента Боллоре на французькі медіа.

«Для мене велика честь за довіру, надану мені Радою директорів RSF. За допомогою нашої команди я сповнений рішучості слідувати стратегії, розробленій Крістофом, щоб підтримувати вільну, незалежну та різноманітну журналістику в усьому світі. Його битви — це наші битви. Від нас залежить пошук нових способів мобілізації на захист права на достовірну інформацію, яке впливає на громадян так само, як свобода преси впливає на журналістів», — зазначив генеральний директор «Репортерів без кордонів» Тібо Бруттен.

Рада директорів також призначила Елоді Тручон заступницею генерального директора, а також директоркою з ресурсів і розвитку RSF.

Нагадаємо, 8 червня внаслідок важкої хвороби помер колишній генеральний секретар та генеральний директор міжнародної організації «Репортери без кордонів» (RSF) Крістоф ДелуарЙому було 53 роки, посаду очільника RSF він займав з 2012 року і, як зазначили його колеги, «за дванадцять років перетворив організацію на світового чемпіона із захисту журналістики» 

Фото: RSF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
495
Читайте також
21.05.2024 17:03
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду