Російська ракетна атака по Києву: станом на ранок відомо про 27 загиблих

Російська ракетна атака по Києву: станом на ранок відомо про 27 загиблих

9 Липня 2024
522

Російська ракетна атака по Києву: станом на ранок відомо про 27 загиблих

522
У Києві через російський ракетний удар постраждало 117 людей.
Російська ракетна атака по Києву: станом на ранок відомо про 27 загиблих
Російська ракетна атака по Києву: станом на ранок відомо про 27 загиблих

У Києві станом на ранок 9 липня кількість постраждалих від вчорашнього російського ракетного удару зросла до 117 осіб, 27 осіб загинули. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

«Станом на ранок в Києві внаслідок ракетного удару 27 загиблих та 117 постраждалих. Серед загиблих четверо дітей», — ідеться в повідомленні.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що під час нічних розборів завалів у Шевченківському районі міста знайдено тіло хлопчика.

«Внаслідок вчорашньої ворожої атаки по Києву загинули 27 осіб, серед них 4 дитини, 117 — постраждали, 7 осіб врятовано», — йдеться в повідомленні.

Рятувальники зауважують, що досі триває ліквідація наслідків на трьох локаціях. На місцях подій залучено 377 рятувальників та 76 одиниць техніки ДСНС.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що станом на ранок загалом по Україні відомо про 38 загиблих, серед них четверо дітей.

«190 людей отримали поранення. Усім надається допомога. У лікарнях Києва перебувають 64 людини, 28 госпіталізовано в Кривому Розі, 6 людей – у Дніпрі. З «Охматдиту» всі пацієнти переведені в інші медичні заклади», - повідомив президент. 

Нагадаємо, що 8 липня російська армія під час масованого обстрілу країни вчинила черговий воєнний  злочин, обстрілявши дитячу лікарню «Охматдит», ще один медзаклад та житлові будинки в столиці і в Кривому Розі. 

СБУ встановила, що по «Охматдиту» росіяни вдарили ракетою Х-101. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством).

Президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни запустили понад 40 ракет різних типів та атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. 

Підтримати «Охматдит» можна переказавши кошти безпосередньо медичному закладу або за реквізитами для фонду, вказаними на сайті лікарні.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на російський обстріл медичного закладу. 

Тим часом російські пропагандисти почали виправдовувати черговий терористичний акт російських злочинців, поширюючи відповідні фейки

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби у зв'язку з російським масованим ракетним ударом по Україні 8 липня. 

Читайте також:

Фото: мобільний рятувальний центр швидкого реагування ДСНС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду