У Франції оголосили результати виборів до парламенту

У Франції оголосили результати виборів до парламенту

8 Липня 2024
943

У Франції оголосили результати виборів до парламенту

943
Загалом на виборах розподіляють 577 місць у парламенті, для створення більшості необхідно здобути 289 місць.
У Франції оголосили результати виборів до парламенту
У Франції оголосили результати виборів до парламенту

У Франції за підсумками другого туру парламентських виборів перше місце займає альянс лівих сил «Новий народний фронт», який загалом отримав 182 парламентські мандати. Про це повідомляє Le Monde.

На другому місці президентська коаліція Емманюеля Макрона «Разом» — 168 місць і на третьому правопопулістська партія «Національне об’єднання» — 143.

Загалом на виборах розподіляють 577 місць у парламенті, для створення більшості необхідно здобути 289 місць. У першому турі свої мандати отримали 76 депутатів, серед них 39 від «Національного об'єднання», 32 від «Нового народного фронту» та два від «Ансамблю за республіку».

Нагадаємо, що після виборів до Європейського парламенту та перемоги «Національного об'єднання» президент Франції Еммануель Макрон розпустив Національні збори, а також оголосив дострокові парламентські вибори.

Під час першого туру перемогу здобула права партія «Національне об'єднання» Марін Ле Пен, а президентська коаліція «Разом!» — лише третє. Також партія «Національне об'єднання» весь час після першого туру була лідеркою опитувань і їх пророкували 170-240 місць. 

Читайте також: Французи бідкаються, ВВС розводить руками. Скандал під час трансляції заходів до 80-річчя висадки в Нормандії

Фото: gettyimages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
943
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду