В Одесі охоронці перешкоджали журналісту «ТСН» на місці ракетної атаки

В Одесі охоронці перешкоджали журналісту «ТСН» на місці ракетної атаки

24 Червня 2024
629
24 Червня 2024
14:02

В Одесі охоронці перешкоджали журналісту «ТСН» на місці ракетної атаки

629
Як згодом з'ясували одеські медійники, невідомі охоронці, які підійшли до кореспондента Сергія Осадчука, працюють у Громадському формуванні з охорони порядку «Алмаз», яке, згідно з даними Опендатабота, було зареєстроване у червні 2022 року.
В Одесі охоронці перешкоджали журналісту «ТСН» на місці ракетної атаки
В Одесі охоронці перешкоджали журналісту «ТСН» на місці ракетної атаки

На місці ранкової ракетної атаки в Одесі 24 червня охоронці обмежували роботу кореспондента «ТСН» Сергія Осадчука. За його словами, невідомий чоловік назвався командиром підрозділу, що охороняє територію. Про це повідомив ІМІ. 

«Він сказав, що в нього наказ, щоб ми відійшли на безпечну відстань, бо нам може загрожувати небезпека. Хоча, коли ми приїхали, представник патрульної поліції провів нас на те місце і попросив ближче не підходити. Двоє цих так званих охоронців почали втручатись у той момент, коли ми записували свідчення очевидців (працівників складу). Ми посварилися з ними, і він сказав, що вони працюють на громадських засадах, на відміну від нас, які отримують гроші. Я сказав, ну якщо ви доброволець, то чому ви не на передовій. Він запропонував нам разом туди поїхати», — розповів Осадчук. 

Згодом охоронці перейшли до іншої локації і вже не підходили до знімальної групи. Одеські медійники з'ясували, що охоронці працюють у Громадському формуванні з охорони порядку «Алмаз». Згідно з даними Опендатабота, ця структура була зареєстрована в червні 2022 року.

Як зауважили в коментарі ІМІ, раніше військові дозволили місцевим журналістам працювати на цьому цивільному об'єкті з дотриманням усіх заходів безпеки.

Нагадаємо, нещодавно до суду передали обвинувальний акт щодо 39-річного мешканця селища Рогань на Харківщині, який у січні 2022 року напав на кореспонденток каналів СТБ та «1+1». Чоловіка звинувачують у перешкоджанні професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). 

Фото: IFJ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
629
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду