Медіа Ukraїner відзначає восьму річницю від заснування: потрібні інвестори

Медіа Ukraїner відзначає восьму річницю від заснування: потрібні інвестори

21 Червня 2024
486
21 Червня 2024
13:50

Медіа Ukraїner відзначає восьму річницю від заснування: потрібні інвестори

486
Засновник медіа Богдан Логвиненко закликав представників українського бізнесу ввійти до Дорадчої ради Ukraїner.
Медіа Ukraїner відзначає восьму річницю від заснування: потрібні інвестори
Медіа Ukraїner відзначає восьму річницю від заснування: потрібні інвестори

Медіа Ukraїner оголосило про свій старт вісім років тому. Унікальний для українського медіаринку формат зібрав багатотисячну аудиторію уже в перші дні його існування. Про це в дописі на фейсбуці розповів засновник Ukraїner Богдан Логвиненко.

«Ми тоді були скоріше маленьким блогом про відкриття України і в спроможність нашого масштабування мало хто вірив», — написав Логвиненко.

За його словами, п’ять років тому Ukraїner впродовж місяця стрімко зріс втричі, і упродовж наступних трьох років команда проєкту максимально креативила, щоб утримувати власний рівень.

Богдан розповів, що сьогодні медіапроєкт — це українська редакція Ukraїner, яка виготовляє контент, у тому числі мультимедійний, що отримує різноманітні медіавідзнаки, Ukraїner International — команда, що транслює сенси з України понад десятьма мовами, та видавництво Ukraїner.

Водночас проєкт має фінансові виклики, оскільки його контент-стратегія не є абсолютно привабливою для грантерів та рекламодавців.

«Наразі нашим пріоритетним напрямком є воєнний. Другим за пріоритетністю — національна ідентичність. Ми продовжимо досліджувати Україну та українців, з чого і починався колись Ukraїner, і завдяки чому ми закохали в Україну тисячі іноземців через іншомовні версії, яких наразі більше 10, — розповів Логвиненко. — Але в чому ж виклик? Стратегічні напрямки, які ми обрали для себе, — не є пріоритетними ані для більшості донорів сьогодні в Україні, ані привабливими для рекламодавців. Для більшості грантових програм зараз важлива передовсім відбудова, рівність, економічне зростання, для нас — єдність, відпірність та повернення нас до самих себе. А поширення українського змісту за кордон — узагалі не справа наших партнерів, цим має займатися українська держава, але натомість вона продовжує створювати російськомовний “фрідом”. А отже Ukraїner скоріше за все не зможе продовжити своє існування принаймні в такому масштабі, як існує зараз».

З огляду на це засновник медіапроєкту публічно запропонував представникам українського бізнесу спільно сформувати Дорадчу раду Ukraїner.

«Нам потрібно зібрати 15–20 представників українського бізнесу, що будуть готові розділити з нами відповідальність за майбутнє: брати участь у щоквартальній зустрічі Дорадчої ради медіа та долучитися до інституційного співфінансування Ukraїner внеском у розмірі 1000$/місяць, — повідомив Богдан Логвиненко. — Якщо ця пропозиція виглядає для вас цікавою — напишіть мені на пошту bogdan@ukrainer.net. Ми запустимо Дорадчу раду, якщо зберемо мінімум десять учасників. Я додаватиму імена/компанії тих, хто відгукнувся одразу до цього допису, після проходження ціннісної перевірки. Олігархічні компанії, ті, що повʼязані з рф, мали інциденти дискримінаційного характеру — не витрачайте час».

Водночас Богдан Логвиненко наголосив на важливості для медіа приватних донатів від аудиторії, що формує «спільноту Ukraїner», та задекларував подальшу участь медіа у грантових проєктах.

Фото: Ukraїner відзначає вісім років від заснування / Богдан Литвиненко у фейсбуці

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
486
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду