Які гравці з російських футбольних клубів на Євро-2024 грають

Які гравці з російських футбольних клубів на Євро-2024 грають

20 Червня 2024
1891
20 Червня 2024
18:00

Які гравці з російських футбольних клубів на Євро-2024 грають

1891
У Німеччині триває футбольне Євро-2024. Чотири гравці з трьох національних збірних, які виступають у фінальній стадії, грають та отримують зарплатню у країні-агресорці.
Які гравці з російських футбольних клубів на Євро-2024 грають
Які гравці з російських футбольних клубів на Євро-2024 грають

Збірна Албанії

У збірній Албанії, яка дебютує на турнірі такого рівня, виступають двоє футболістів із російського чемпіонату. Це захисник Маріо Мітай, який грає за «Локомотив» (Москва, Росія) із 27 серпня 2022 року, а також нападник Мірлінд Даку грає за «Рубін» (Казань, Росія) з 11 липня 2023 року.

Дані гравців згідно із сайтом transfermarkt.world:

Дані гравців згідно transfermarkt.world:

Першу гру збірна Албанії програла збірній Італії, з рахунком 1:2. Мітай провів усі 90 хвилин на полі, а Даку був запасним гравцем. У другій грі на останніх хвилинах албанці зрівняли рахунок та зіграли внічию зі збірною Хорватії 2:2. Мітай провів усі 90 хвилин на полі, а Даку вийшов на заміну на 85-й хвилині матчу і вже через вісім хвилин отримав жовту картку (90+3).

Збірна Сербії

27 травня сайт Футбольного союзу Сербії повідомив, що головний тренер національної збірної Сербії Драган Стойкович обрав 26 гравців, які представлятимуть Сербію на чемпіонаті Європи.

Один із гравців, відібраних рішенням тренера Стойковича, захисник Срджан Бабич, який грає за «Спартак» (Москва) з 21 серпня 2023 року.

Свій перший матч серби провели 16 червня проти Англії та програли з рахунком 1:0. Срджан Бабич не грав у цьому матчі

Дані гравця згідно із сайтом transfermarkt.world:

Збірна Словенії

Головний тренер збірної Словенії Матяж Кек прийняв рішення викликати до табору команди 26 гравців для участі в чемпіонаті Європи 2024 року. Серед них і центральний захисник російського клубу «Сочі» Ваня Дркушич, який виступає там із січня 2022 року.

Дані гравця згідно з сайтом transfermarkt.world:

У першому турі збірна Словенії зіграла внічию зі збірною з Данією 1:1. Ваня Дркушич провів на полі всю гру.

Усі ці гравці, крім одного, почали грати в російському футболі вже після повномасштабного вторгнення й отримають зарплатню у країні-агресорці.

Титульне фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1891
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду