В Україні заборонили політичну партію «Наш край», створену «регіоналами» у 2011 році

В Україні заборонили політичну партію «Наш край», створену «регіоналами» у 2011 році

19 Червня 2024
2177
19 Червня 2024
21:36

В Україні заборонили політичну партію «Наш край», створену «регіоналами» у 2011 році

2177
Заборону партії суд ухвалив на підставі документів СБУ щодо доказів підривної діяльності її членів (зокрема закликів від керівників та членів партії та її осередків).
В Україні заборонили політичну партію «Наш край», створену «регіоналами» у 2011 році
В Україні заборонили політичну партію «Наш край», створену «регіоналами» у 2011 році

Колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду задовольнила позов Міністерства юстиції, заборонивши діяльність політичної партії  «Наш край».  Про це повідомляє пресслужба суду.

«Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії “Наш край”; майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави», — йдеться у повідомленні. 

У суді звертають увагу на те, що повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднено на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України. 

У коментарі «Українській правді» представники Мін’юсту уточнили, що заборону партії винесено на підставі документів СБУ щодо доказів підривної діяльності її членів (зокрема закликів від керівників та членів партії та її осередків).

За даними Руху «Чесно», частина політиків від «Нашого краю» перейшла на бік окупантів на Донбасі та очолила окупаційні органи влади.

«Наш край» — проросійська політична партія, створена переважно з вихідців із забороненої у 2023 році проросійської «Партії регіонів». Юридично партію зареєстровано 23 серпня 2011 року під назвою «Блокова партія», однак де-факто вона з’явилася 2014 року, коли частина ексрегіоналів створила нову партію, перейменувавши «Блокову партію» на «Наш край». В українських ЗМІ партію «Наш край» іноді неофіційно називають «партією мерів», оскільки після місцевих виборів 2015 року політики з неї стали міськими головами чималої кількості міст (особливо на Донбасі, де вже тривала російсько-українська війна). 

Нагадаємо, 14 травня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні. Відповідний законопроєкт №7172-1 був ухвалений Радою 3 травня, за проголосували 330 нардепів.

Метою закону є захист незалежності і суверенітету України від політичних сил, діяльність яких має характер колабораціонізму і спрямована на повалення  державного ладу, знищення і підміну національної ідентичності її громадян. 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду