У Києві стріляли в казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова

У Києві стріляли в казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова

18 Червня 2024
993
18 Червня 2024
15:40

У Києві стріляли в казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова

993
За даними поліції, до припаркованого на вулиці В. Ярмоли авто, у якому перебував чоловік з дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік.
У Києві стріляли в казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова
У Києві стріляли в казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова

У Шевченківському районі Києва невідомий стріляв у казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова. Про це повідомили джерела «РБК-Україна» в правоохоронних органах.

Згодом його дружина Наталія Садикова підтвердила інформацію про напад на журналіста.

«Сьогодні в Києві, біля власного будинку, був скоєний замах на Айдоса Садикова», — написала вона на своїй фейсбук-сторінці.

За даними Нацполіції, до припаркованого на вулиці В. Ярмоли авто, у якому перебував чоловік з дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка не зазнала поранень.

На місці події працюють всі служби, вирішується питання надання правової кваліфікації події, вживаються заходи із встановлення та затримання нападника.

Раніше Айдос Садиков зазнав кримінального переслідування на своїй батьківщині. У 2010 році його засудили до двох років позбавлення волі за звинуваченням у нібито «хуліганстві», а звільнили у 2012-му. Садиков займався активною громадською діяльністю, влаштовував акції протесту, був головою Актюбінської обласної філії опозиційної Загальнонаціональної соціал-демократичної партії (ОСДП) «Азат».

Нині разом із дружиною він веде власний ютуб-канал «Бәсе», на якому зокрема критикує владу Казахстану та олігархів. Айдос Садиков також відомий підтримкою протестів у Казахстані в січні 2022 року, коли для їхнього придушення вводили війська ОДКБ. У жовтні 2023 року його оголосили в розшук у Казахстані за так зване «розпалювання ворожнечі».

Останнє відео на його каналі під назвою «Президент Казахстану став маріонеткою російських агентів впливу» опубліковане 18 червня.

Головне фото: Айдос Садиков/скриншот з відео, зроблений «РБК-Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
993
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду