Футболісти збірної України закликали світ підтримувати Україну перед стартом Євро-2024 (ВІДЕО)

Футболісти збірної України закликали світ підтримувати Україну перед стартом Євро-2024 (ВІДЕО)

14 Червня 2024
1288
14 Червня 2024
14:40

Футболісти збірної України закликали світ підтримувати Україну перед стартом Євро-2024 (ВІДЕО)

1288
Гравці збірної у відеоролику називають рідні міста, окуповані чи постраждалі від війни, демонструючи кадри російських обстрілів та спричинених ними руйнувань.
Футболісти збірної України закликали світ підтримувати Україну перед стартом Євро-2024 (ВІДЕО)
Футболісти збірної України закликали світ підтримувати Україну перед стартом Євро-2024 (ВІДЕО)

Футболісти національної збірної України звернулися до світу з нагадуванням про війну напередодні старту чемпіонату Європи з футболу в Німеччині. Відеоролик зі зверненням опублікували в соцмережах Української асоціації футболу.

У відеоролику 13 гравців національної збірної називають українською та англійською мовами свої імена та рідні міста, кожне з яких постраждало від російської агресії або було чи досі є тимчасово окуповане. Слова футболістів супроводжуються кадрами російських обстрілів та спричинених ними руйнувань у кожному з названих міст.

«Наші рідні міста дуже хотіли б приймати Євро, але зараз вони борються не за турнір, а за свободу!» — йдеться у відеоролику.

Так, гравці мадридського «Реалу» Андрій Лунін та лондонського «Челсі» Михайло Мудрик кажуть, що родом із Краснограда на Харківщині, який російська армія обстрілює з початку повномасштабної війни.

«Моє рідне селище Велика Новосілка повністю знищене росіянами», — каже на відео півзахисник «Динамо» Микола Шапаренко.

Гравці «Шахтаря» Микола Матвієнко народився в місті Саки в Криму, а Олександр Зубков — з Макіївки Луганської області, захисник австрійського ЛАСК Максим Таловєров та воротар португальської «Бенфіки» Анатолій Трубін родом з Донецька. Усі ці міста зараз тимчасово окуповані російськими загарбниками, нагадують футболісти.

Крім того, нападники іспанської «Жирони» Віктор Циганков та Артем Довбик згадали про рідні Вінницю та Черкаси, півзахисники італійської «Дженоа» Руслан Малиновський та лондонського «Арсеналу» Олександр Зінченко — про Житомир та Радомишль, які теж потерпали від обстрілів.

«Футбол, як і всі види спорту, не є поза політикою та війною. Ми закликаємо всі країни Євро-2024 допомогти Україні», — підписала відео УАФ.

«Немає жодного українського футболіста, жодного українського міста, стадіону, майданчика, жодної дитини, яких не торкнулася війна. Тут, на Євро-2024, ми можемо бути лише завдяки людям, які борються за нашу свободу. Серед них сотні тисяч футбольних уболівальників. Вони хотіли б бути на трибунах, але вони на фронті.

І тому ми закликаємо всі країни-учасниці чемпіонату Європи допомагати Україні. Футбол — це не тільки видатний спорт, це ще й велика сила. Сила солідарності та єдності, підтримки, якої так потребує наша країна»,— сказав президент УАФ Андрій Шевченко.

Нагадаємо, футбольне Євро-2024 триватиме з 14 червня до 14 липня в Німеччині. Збірна України потрапила в групу E, де зіграє проти Бельгії, Словаччини та Румунії. Українська команда стартує 17 червня матчем проти Румунії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1288
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду