Син екссоратника Медведчука побив працівницю житлового комплексу у Вишгороді

Син екссоратника Медведчука побив працівницю житлового комплексу у Вишгороді

12 Червня 2024
1089
12 Червня 2024
20:50

Син екссоратника Медведчука побив працівницю житлового комплексу у Вишгороді

1089
Інцидент трапився 29 травня в житловому комплексі «Ольжин град» у Вишгороді, де проживає Бузинарський.
Син екссоратника Медведчука побив працівницю житлового комплексу у Вишгороді
Син екссоратника Медведчука побив працівницю житлового комплексу у Вишгороді

Син екссоратника Медведчука Андрій Бузинарський, який нещодавно уникнув покарання за погрози вбивством шефредакторці редакції розслідувань Суспільного Інні Білецькій, побив працівницю житлового комплексу у Вишгороді на Київщині. Попри те що побиття зафіксувала камера спостереження в під’їзді будинку, Бузинарський усе заперечує, повідомляє Суспільне.

Інцидент трапився 29 травня в житловому комплексі «Ольжин град» у Вишгороді, де проживає Бузинарський. Мешканка ЖК розповіла Суспільному, що попередньо він застряг у ліфті четвертого під’їзду, і з ним на зв'язок вийшла 60-річна працівниця ЖК.

«Вона вийшла з ним на диспетчерський зв'язок, повідомила, що ліфт вийшов з ладу, що потрібно його перезавантажити. Він почав на неї кричати, казати “швидше це робіть”, нецензурною лексикою до неї сипати. Вона перезавантажила ліфт, але це нічого не допомогло. Вона вимушена була викликати аварійну службу, повідомила про те, що він мусить зачекати. Він дуже агресував, почав погрожувати їй, почав ногами бити ліфт, роздирати руками ліфтові двері. Вибрався він з ліфта, не дочекавшись аварійну службу, побіг з четвертого в перший під'їзд і там на неї напав і побив», — розповіла мешканка ЖК «Ольжин Град» Суспільному.

Напад на жінку зафіксувала камера спостереження в під'їзді ЖК. На відео видно, як Бузинарський б’є жінку по обличчю. Від удару вона падає, але чоловік завдає ще одного удару.

Працівниця ЖК після інциденту опинилася в лікарні, а Бузинарського затримала поліція.

Оскільки Андрій Бузинарський є військовослужбовцем аеророзвідки Національної гвардії, справу про побиття розслідує Державне бюро розслідувань. Там, за інформацією Суспільного, відкрили кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

У коментарі Суспільному Андрій Бузинарський сказав, що не володіє інформацією про цей інцидент. На пряме запитання журналістки, чи він бив працівницю ЖК «Ольжин Град», він відповів так:

«Ну, ніяку жінку... Я взагалі учасник бойових дій. Я воював, отримав чотири травми, є відповідні документи, акти. Зараз я взагалі на лікарняному, проходжу лікування. Я не знаю, що там пишуть».

У пресслужбі Північного Київського територіального управління Національної гвардії України розповіли, що командування військової частини, в якій служить Бузинарський, повідомило про інцидент Дарницьку спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Центрального регіону України.

«За цим фактом, відповідно до наказу командира, у військовій частині розпочато службове розслідування. Командування сприяє проведенню розслідування та наданню об'єктивної правової оцінки діям Бузинарського А. М.», — повідомили в пресслужбі Північного Київського територіального управління Національної гвардії України.

Після службового розслідування вирішуватимуть питання про подальшу службу чи відсторонення Бузинарського.

У Нацгвардії нам також повідомили, що впродовж місяця влітку 2023 року Бузинарський виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, але був виведений у зв’язку з мінно-вибуховою травмою.

Андрій Бузинарський — син ексзаступника начальника департаменту центрального апарату МВС Михайла Бузинарського.

Бузинарського-старшого називають соратником Медведчука через те, що він очолював «Український вибір» у місті Здолбунові на Рівненщині, а потім — рівненський осередок партії «Опозиційна платформа — За життя».

Нагадаємо, що 8 вересня 2022 року суд у Рівному дозволив заарештувати Андрія Бузинарського — сина ексголови обласної організації ГО «Український вибір», голови обласного осередку «ОПЗЖ». 

Ім'я Бузинарського у повідомленні поліції не фігурує. Але описані обставини справи вказують на те, що йдеться про інцидент, коли Андрій Бузинарський у 2018 році погрожував журналістці Інні Білецькій, яка знімала його на відео після ДТП.

На відео можна почути, як Бузинарський заявляє, що їй «башку поламають, і до завтра ти будеш як мінімум трупом», а в її дітей «не буде більше мами».

Читайте також: 

Скриншот з відео камери спостереження / Lenta.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1089
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду