КМДА заперечила вручення підозри заступникові голови Костянтину Усову

КМДА заперечила вручення підозри заступникові голови Костянтину Усову

5 Червня 2024
522
5 Червня 2024
16:05

КМДА заперечила вручення підозри заступникові голови Костянтину Усову

522
За даними відомства, насправді 5 червня ДБР оголосило підозру заступникові директора Департаменту транспортної інфраструктури.
КМДА заперечила вручення підозри заступникові голови Костянтину Усову
КМДА заперечила вручення підозри заступникові голови Костянтину Усову

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов не отримував підозру в хабарництві. Відповідну заяву опублікували на сайті КМДА.

«Заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов не отримував підозру про вчинення злочину. Київська міська адміністрація закликає медіа подавати інформацію коректно та не маніпулювати», — йдеться в повідомленні. 

У відомстві уточнили, що 5 червня про підозру насправді повідомили заступникові директора Департаменту транспортної інфраструктури.

«Міська влада всіляко сприятиме об’єктивному та відкритому розслідуванню в законодавчому порядку в обох справах», — додали в КМДА.

За даними джерел «Української правди» у правоохоронних органах, підозру отримав Максим Широков.

Нагадаємо, напередодні ми повідомляли про те, що ДБР провело обшуки в приміщеннях КМДА та в Усова. У посадовця вилучили для ознайомлення телефони, компʼютер та особисті кошти. Видання «Українська правда» з посиланням на джерела стверджувало, що слідчі дії стосуються фактів вимагання посадовцем неправомірної винагороди в одного з перевізників столиці.

Згодом Усов повідомив, що попри відсутність ухвали суду про обшук, він співпрацював з органами досудового розслідування. У коментарі «Детектору медіа» посадовець заперечив свою причетність до протизаконної діяльності.

5 червня ДБР повідомило про підозру заступнику директора одного із департаментів КМДА, якого звинувачують у вимаганні хабарів у київських автоперевізників. Правоохоронці не назвали його імені. Підозру також оголосили приватному підприємцю, який допомагав чиновнику. 

Фото: Alina Vozna

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
522
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду