У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх

У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх

3 Червня 2024
532
3 Червня 2024
23:17

У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх

532
Підлітків переслідують в адміністративному порядку і застосовують такі види покарань, як штрафування батьків або декілька діб арешту самим неповнолітнім.
У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх
У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх

У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх. Про це інформує Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ) у фейсбуці

«За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, за період окупації Криму нами було зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідування неповнолітніх», — ідеться в повідомленні. 

Зазначається, що підлітків переслідують в адміністративному порядку і застосовують такі види покарань, як штрафування батьків або декілька діб арешту самим неповнолітнім (є також випадок, коли підлітків засудили до позбавлення волі на декілька років з відбуванням покарання в колонії). 

У КРЦ повідомляють, що кількість переслідуваних окупантами дітей може бути більшою. Так само, як і досі невідомою є точна кількість дорослих, які перебувають у російському полоні. 

Правозахисники вважають переслідування підлітків незаконними, політично вмотивованими та злочинними. Ця політика окупантів спрямована на залякування дітей з метою придушити будь-які спроби висловити власну думку та виявити протест, а також схилити їх на свій бік. Такі випадки позначаться на дитячій психіці, залишаться в пам’яті на довгий час та вплинуть на подальше життя дітей, підкреслили в КРЦ. 

Детальніша інформація про кожний випадок переслідування та покарання підлітків надається на сайті Кримського ресурсного центру.

Так, наприклад, 9 листопада 2021 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону ухвалив «вирок» двом підліткам, підозрюваним у «підготовці терористичного акту» в Криму. Вони засуджені до семи років позбавлення волі з відбуванням покарання у виховній колонії та до чотирьох років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму відповідно. 

23 листопада 2021 року російські силовики затримали двох дітей: 16-річного Амара Абдулгазієва та 14-річну Мер’єм Куламетову, які прийшли зустріти з ізолятора тимчасового тримання адвоката Едема Семедляєва. Їх добу утримували в СІЗО.

26 травня 2023 року російські окупанти в Керчі затримали трьох юнаків, які наносили написи про Путіна, російську армію вбивць і належність Криму до України. Хлопців заарештували на 15 діб, а також погрожують посадити на 5 років.

13 листопада 2023 року українського студента КФУ ім. Вернадського затримали нібито після публікації його листа в телеграм-каналі колишньої народної депутатки, членкині всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ірини Фаріон. Його змусили просити вибачення на камеру (нагадаємо, що цей лист юнак надіслав Фаріон у приватному режимі, на її електронну пошту. Але Фаріон надала листу  публічності, опублікувавши у своєму телеграм-каналі, — саме після цього про лист студента й дізналася окупаційна влада Криму.«ДМ»)

У Кримськотатарському ресурсному центрі вважають дії російських окупантів відступом від Конвенції ООН про права дитини — згідно з її засадами, на державу, в межах юрисдикції якої перебуває дитина, покладається відповідальність захищати права дитини без будь-якої дискримінації незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження. А також грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права, яке забороняє застосовувати законодавство країни-окупанта на окупованих територіях. 

Читайте також:

Фото з сайту Кримськотатарського ресурсного центру

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
532
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду